21.5 C
Athens

Νέλσον Άμπι, ένας 20άρης γεννημένος αρχηγός

Έτοιμος να πιάσει Λιμάνι ο νεαρός κεντρικός αμυντικός - Κλεισμένη η συμφωνία, σύμφωνα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο

Τα τυπικά απομένουν ώστε ο Νέλσον Άμπι να αποτελέσει και επίσημα ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, σε μία μεταγραφή με γνώμονα τόσο το παρόν όσο και το μέλλον.

Οι Ερυθρόλευκοι τρέχουν τα μεταγραφικά τους ζητήματα, με τον νεαρό αμυντικό να βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και να μην αποτελεί την τελευταία κίνηση αφού τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά. Ο τρεις φορές διεθνής αμυντικός με την εθνική ομάδα Αγγλίας Κ20, μπορεί να θεωρείται ήδη παίκτης του Ολυμπιακού όπως αναφέρει και ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο.


Ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά είναι αν ο Κάρλος Καρβαλιάλ θέλει τον Άγγλο αμυντικό για την πρώτη ομάδα, αφού για την ίδια θέση αναμένεται να πιάσουν Λιμάνι οι Γκαστόν Ερνάντες και Νταβίντ Κάρμο ή ο ποδοσφαιριστής θα αγωνιστεί με τη β’ ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν.

Αν ρωτούσε κάποιος τον Άμπι για το τι προτιμάει ο ίδιος η απάντηση θα ήταν δεδομένη και δεν έχει να κάνει με τον ποδοσφαιρικό εγωισμό.

Ολυμπιακός: Αυτοί που πιάνουν Λιμάνι και οι τελευταίες πινελιές στο ερυθρόλευκο ρόστερ

Ο 20χρονος σέντερ μπακ είναι… γεννημένος αρχηγός και φρόντισε να το αποδείξει αμέσως στη Ρέντινγκ.

Ο Άμπι ανήκει στις ακαδημίες του αγγλικού συλλόγου από το 2019 και το περασμένο καλοκαίρι ήρθε η ώρα για το ξεπέταγμα του στην ανδρική ομάδα. Από τότε μέχρι και σήμερα που πιάνει Λιμάνι, αγωνίστηκε σε 31 παιχνίδια και μάλιστα παρά το νεαρό της ηλικίας του δεν άργησε να πάρει το περιβραχιόνιο του αρχηγού, το οποίο έχει φορέσει σε 9 παιχνίδια.

Όλα έδειχναν πως δεν θα αλλάξει σταθμό στην καριέρα του για την ώρα, μιας και μόλις λίγες μέρες πριν η Ρέντινγκ αρνήθηκε πρόταση της Λούτον που πρόσφερε στον ποδοσφαιριστή την ευκαιρία να αγωνιστεί στην Premier League.

Οι Ερυθρόλευκοι κινήθηκαν έξυπνα στην περίπτωση του 20χρονου και φέρνουν έναν παίκτη που έχει αρκετά μάτια από την πρώτη κατηγορία της Αγγλίας πάνω του και όλο το μέλλον μπροστά του.

Στις 31 συμμετοχές που έχει πραγματοποιήσει φέτος ανακτά την κατοχή της μπάλας ανά μέσο όρο 5,9 φορές στο παιχνίδι, ενώ έχει 4,1 κοψίματα ανά ματς. Οι συνολικές κερδισμένες μονομαχίες είναι στο 50%, ενώ παρόλο που πρόκειται για αμυντικό που μάλιστα αγωνιζόταν στην 3η κατηγορίας της Αγγλίας, μετράει μόλις τρεις κίτρινες κάρτες.

Η θέση του στην ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα δεν μπορεί να είναι σίγουρη, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως ο Άμπι έρχεται να παλέψει για αυτήν και μοναδικός του στόχος είναι να πετύχει.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς