24.6 C
Athens

Ολυμπιακός: Κάταγμα στο μικρό δάχτυλο ο Μιλουτίνοφ, κίνδυνος να μείνει εκτός για πάνω από 2 μήνες!

Τεράστιο πλήγμα με Μιλουτίνοφ στον Ολυμπιακό - Διαβάστε τι είναι το κάταγμα φύματος στο 5ο μετατάρσιο το οποίο υπέστη ο Σέρβος άσος και μπορεί να τον κρατήσει μακριά από τα παρκέ για διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών

Τεράστιο πλήγμα με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ στον Ολυμπιακό στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν!

Ο Σέρβος σέντερ μετά την αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε την Τρίτη (23/1) διαπιστώθηκε πως έχει υποστεί κάταγμα φύματος στο 5ο μετατάρσιο του αριστερού ποδός, γεγονός που μπορεί να τον κρατήσει εκτός δράσης για πάνω από δύο μήνες (κι ενώ αρχικά είχε εκτιμηθεί πως θα μείνει μακριά από τα παρκέ για έναν μήνα με βαρύ διάστρεμμα).

Όλα αυτά τη στιγμή που παραμένει εκτός διάθεσης του Γιώργου Μπαρτζώκα μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου και ο Μουσταφά Φαλ, με τους Πειραιώτες να μένουν με μοναδική επιλογή στο «5» τον Φίλιπ Πετρούσεφ.

Τι είναι το κάταγμα φύματος στο 5ο μετατάρσιο

Το κάταγμα βάσης του 5ου μεταταρσίου αποτελεί ξεχωριστό σύνολο κακώσεων του άκρου πόδα, με διαφορετική αντιμετώπιση από τα κατάγματα των άλλων μεταταρσίων. Είναι αρκετά συχνά σε αθλητές και μπορεί να είναι αποτέλεσμα οξέος τραυματισμού (διάστρεμμα ή μια ανώμαλη πτώση) ή να προέρχονται από χαμηλής έντασης επαναλαμβανόμενη κάκωση (κάταγμα κοπώσεως). Έτσι, τα βλέπουμε πολύ συχνά σε δρομείς (δρομείς και κάταγμα κόπωσης πέμπτου μεταταρσίου) αλλά και σε αθλήματα όπως ποδόσφαιρο, καλαθοσφαίριση, χορός και άλλα αθλήματα που περιλαμβάνουν άλματα και αλλαγές κατεύθυνσης.

Τα κατάγματα της ζώνης 1 (αποσπαστικά κατάγματα φύματος) μπορούν να αντιμετωπισθούν συντηρητικά με περιπατητικό κηδεμόνα ή γυψονάρθηκα ή ακόμα και με υπόδημα με άκαμπτη σόλα (νάρθηκες για κάταγμα βάσης πέμπτου μεταταρσίου) και κινητοποίηση στα όρια του πόνου. Σε αυτή την περίπτωση ελοχεύει ο κίνδυνος ο ασθενής να είναι περισσότερο “επιθετικός” και να κάνει πράγματα περισσότερα από αυτά που πρέπει με μόνο αποτέλεσμα τα ενοχλήματα να παραμείνουν για ένα 6μηνο.

Εύλογα διαπιστώνει κανείς το μεγάλο πρόβλημα που καλείται να διαχειριστεί πλέον στη γραμμή των ψηλών ο Ολυμπιακός, έχοντας ως δεδομένη τη μεγάλη απουσία του Μιλουτίνοφ που θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τα τελευταία ματς στην regular season της Euroleague.

Πάντως, δεδομένα θα χάσει το Final 8 του Κυπέλλου, καθώς και τους αγώνες με Ρεάλ (εκτός), Άλμπα (εντός), Μπάγερν (εκτός), Βαλένθια (εκτός), Ζαλγκίρις (εκτός), Παναθηναϊκό (εντός) και Εφές (εκτός) για τη Euroleague.

Μένει να φανεί αν οι Ερυθρόλευκοι κινηθούν για την απόκτηση σέντερ μέσα στο επόμενο διάστημα για να καλύψουν το τεράστιο κενό του Σέρβου άσου.

Το deadline για μεταγραφές στη Euroleague ολοκληρώνεται στις 7 Φεβρουαρίου, οι Ερυθρόλευκοι «σκαλίζουν» την αγορά και μόνο αν βρουν κάτι που τους ικανοποιεί σε όλους τους βαθμούς θα προχωρήσουν σε κίνηση ενίσχυσης με φόντο τον επόμενο απαιτητικό μήνα.

Σημειώνεται πως αν ο Ολυμπιακός αποφασίσει τελικώς να προχωρήσει σε μεταγραφή στο «5», αυτός θα πρέπει να είναι είτε ελεύθερος στην αγορά είτε να «σπάσει» το συμβόλαιό του με ομάδα που δεν συμμετέχει στη φετινή Ευρωλίγκα.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς