19.1 C
Athens

Απέκλεισε για πάντα από το γήπεδό της τους υβριστές του Μενιάν η Ουντινέζε

Τον αποκλεισμό των οπαδών της ρατσιστικής επίθεσης στον Μάικ Μενιάν ανακοίνωσε η Ουντινέζε μέσω του γενικού διευθυντή της ομάδας, τονίζοντας πως δεν θα τους επιτραπεί ξανά η είσοδος στο γήπεδο.

Ο Γάλλος τερματοφύλακας έπεσε θύμα ρατσισμού στην έδρα της Ουντινέζε το περασμένο Σάββατο, με τον ίδιο να αντιδρά αποχωρώντας για περίπου 10 λεπτά από τον αγωνιστικό χώρο, σε μία είδηση που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ξέσπασμα Μενιάν: «Άκουσα να με φωνάζουν μαϊμού, απαντήσαμε στον ρατσισμό με νίκη»

Άπαντες στάθηκαν στο πλευρό του κίπερ της Μίλαν και η Ουντινέζε ξεκαθάρισε πως οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν, ενώ ζήτησε και δημόσια «συγγνώμη» από τον Μενιάν.

«Οι ποινές που επιβάλλει η αθλητική δικαιοσύνη έχουν περιορισμένη διάρκεια όμως ο σύλλογος μπορεί να αποφασίσει να αποκλείσει έναν οπαδό από ένα γήπεδο για περισσότερο χρόνο.

Εμείς θα δουλέψουμε για να τους αποκλείσουμε για πάντα από το γήπεδο, για μία ζωή. Είμαστε πεπεισμένοι πως βρισκόμαστε στα ίχνη των υπεύθυνων, μπορεί να είναι μόνο 2 με 3 άτομα», τόνισε χαρακτηριστικά ο παράγοντας της Ουντινέζε, για να προσθέσει:

«Δεν υπήρχαν τραγούδια που δεν έγιναν αντιληπτά ούτε από τον διαιτητή ούτε από τις αρχές. Είναι ένας, δύο, τρεις άθλιοι και αυτό αρκεί για να είναι κάτι πολύ σοβαρό.

Έχουμε αρχίσει ήδη να βλέπουμε τις εικόνες από τις κάμερες του γηπέδου, πρέπει να ακούσουμε και τον ήχο. Στο γήπεδο της Ουντινέζε υπάρχουν πάνω από 300 κάμερες εντός και εκτός γηπέδου, θα πρέπει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να γίνει πολλή δουλειά».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς