19 C
Athens

Ξέσπασμα Μενιάν: «Άκουσα να με φωνάζουν μαϊμού, απαντήσαμε στον ρατσισμό με νίκη»

Η Μίλαν απάντησε στον ρατσισμό που δέχθηκε ο Μενιάν στην έδρα της Ουντινέζε με τον καλύτερο τρόπο!

Ένα γκολ του Οκαφόρ στο 93′ πάγωσε το Ούντινε και της χάρισε μία σπουδαία νίκη-απάντηση (2-3) σε όλους τους ανεγκέφαλους που επιτέθηκαν ρατσιστικά στον τερματοφύλακα των Ροσονέρι, με την ομάδα του να τον στηρίζει εμπράκτως αποχωρώντας από το γήπεδο για περίπου 10 λεπτά, αφού ο Γάλλος κίπερ υποστήριξε ότι δέχθηκε ρατσιστικά σχόλια από την κερκίδα στο «Φρίουλι».

Ο ίδιος σε δηλώσεις του μετά το ματς στάθηκε σε αυτό το θλιβερό περιστατικό τονίζοντας πως άκουσε πολλές φορές τη λέξη «μαϊμού» από την κερκίδα, τονίζοντας πως θα πρέπει να υπάρξουν αυστηρές ποινές για όσους εκφράζονται με ρατσιστικό τρόπο στα γήπεδα, ενώ υποστήριξε ότι η ομάδα του βγήκε πιο δυνατή από όλο αυτό και απάντησε στους ρατσιστές με νίκη στο φινάλε.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μενιάν:

«Πήγα να πάρω τη μπάλα και άκουσα να με φωνάζουν “μαϊμού” όμως δεν είπα κάτι, συνέχισαν όμως να το κάνουν και ζήτησα βοήθεια από τον πάγκο. Έπειτα, είπα πως δεν γίνεται να παίζουμε έτσι ποδόσφαιρο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μου συνέβη, ούτε σε μένα ούτε σε άλλους παίκτες. Είναι πράγματα που πρέπει να λέγονται γιατί είναι άνθρωποι αμαθείς και αδαείς», τόνισε στο φινάλε του αγώνα ο Μενιάν, και πρόσθεσε με νόημα:

«Ο οπαδός έρχεται στο γήπεδο για να υποστηρίξει, ακόμα και να αποδοκιμάσει, όμως δεν πρέπει να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στο ποδόσφαιρο.

Θα πρέπει να υπάρχουν αυστηρές ποινές επειδή δεν ωφελεί σε κάτι απλά να μιλάμε. Θα πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να μένουν σπίτια τους και να μην έρχονται πια στα γήπεδα.

Το ποδόσφαιρο είναι όμορφο επειδή οι φίλαθλοι έρχονται στο γήπεδο, με τις οικογένειές τους, για να διασκεδάσουν. Έχουμε έναν μεγάλο σύλλογο, είμαστε οικογένεια, όλοι με υποστήριξαν.

Μετά από το περιστατικό αυτό, βγήκαμε στο γήπεδο με μεγαλύτερη θέληση να πάρουμε τη νίκη έχοντας αυτό το κίνητρο. Η σωστή απάντηση ήταν η νίκη», κατέληξε.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς