17.3 C
Athens

Καταλύτης ο 18χρονος Νανόπουλος στην πρόκριση του Μίλωνα, εντυπωσιακή η στατιστική του κόντρα στη Ναντ

Ο Μίλωνας ολοκλήρωσε την απόλυτη υπέρβαση στη Γαλλία απέναντι στη Ναντ και με την 4η σερί του πρόκριση στο CEV Cup, εξασφάλισε την παρουσία του στην 8άδα της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αν και το βραβείο του πολυτιμότερου πήγε στον αειθαλή Μπόγιαν Γιορντάνοφ, ο παίκτης που έκανε αίσθηση με την παρουσία του στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή επιτυχία του Μίλωνα ήταν ο 18χρονος Αλέξανδρος Νανόπουλος.

Ο ακραίος του Μίλωνα (μπορεί – και έχει παίξει – και ως διαγώνιος) πέρα από θεαματικός ήταν και καταλυτικός και στα δύο παιχνίδια. Σε αυτό της νίκης με 3-2 στο «Κροίσος Πέρσης» επιστρατεύτηκε αντί του τραυματία Τίμοφι Πολιάν και δεν έδειξε το παραμικρό άγχος στην πίεση που του ασκήθηκε.

 

Ακόμα καλύτερος όμως ήταν στον επαναληπτικό της Γαλλίας όπου ξεκίνησε ως βασικός αντί του Μολίνα στο 2ο σετ και προσέφερε κρίσιμους πόντους για το 1-1 στον δρόμο για την πρόκριση.

Ο ταλαντούχος περιφερειακός είχε 32 πόντους στις δύο αναμετρήσεις με 55% στην επίθεση (26/47) και μόλις ένα λάθος σε αυτόν τον τομέα, ενώ είχε 53% στην υποδοχή καθώς και 4 άσους και 2 μπλοκ. Αν μη τι άλλο, εντυπωσιακά νούμερα για τον μικρό που αποτελεί ένα από τα μεγάλα πρόσπεκτ του Μίλωνα και υπό τις οδηγίες του Σάκη Ψάρρα πραγματοποιεί άλματα προόδου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς