24 C
Athens

Η απάντηση της Ελευθεριάδου: «Αν ένας άντρας κατάφερνε κάτι αντίστοιχο, δεν θα υπήρχαν τα ίδια σχόλια»

Στην εκπομπή «ΣΤΟΥΝΤΙΟ4» της ΕΡΤ1 φιλοξενήθηκε η Νικόλ Ελευθεριάδου, η οποία μίλησε για όλους τους χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν προς το πρόσωπο της μετά τη μεγάλη επιτυχία της εθνικής ομάδας πόλο Γυναικών.

Σε μια μεγάλη στιγμή για την ίδια και την εθνική ομάδα πόλο Γυναικών που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν, η Νικόλ Ελευθεριάδου είδε πολλά δημοσιεύματα τα οποία αναφερόταν στο πρόσωπο της ως «η σύντροφος του Σάσα Βεζένκοφ».

Για αυτά μίλησε στην εκπομπή «ΣΤΟΥΝΤΙΟ4», λέγοντας μεταξύ άλλων πως υπάρχει σεξισμός και πως δεν θα γινόταν το ίδιο σε περίπτωση μιας ανάλογης επιτυχίας ενός άνδρα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν είναι η πρώτη φορά, που λένε όλα αυτά για μένα και το σύντροφό μου, όπως και άλλα επίθετα… δίπλα από το όνομά μου. Σε άλλες περιπτώσεις δεν θα συνέβαινε. Αν ένας άντρας είχε καταφέρει κάτι αντίστοιχο δε νομίζω ότι σε ένα άρθρο, θα τον περιέγραφαν με επίθετα, που θα τόνιζαν την εξωτερική του εμφάνιση. Δυστυχώς στην κοινωνία που ζούμε το βλέπω πάρα πολύ συχνά, αλλά το θετικό είναι ότι ο κόσμος έχει αντιδράσει. Χαίρομαι για όλη αυτή τη στήριξη και που ο κόσμος είδε, πόσο άσχημα φαίνεται αυτό. Εύχομαι γενικά για όλες τις γυναίκες να σταματήσει αυτό και να μη συνδυάζουν το όνομά τους με κάτι άλλο. Να κοιτάμε την ουσία και τι έχει καταφέρει ένας άνθρωπος για να φτάσει εδώ. Εγώ έχω δώσει τόσα πολλά πράγματα, που εννοείται δεν με τιμά όλο αυτό. Παρόλα αυτά, είμαι ένα πολύ δυναμικός χαρακτήρας, γνωρίζω τι έχω κάνει εγώ και αυτό μου φτάνει».

Για το αν είναι έντονος ο σεξισμός στο πόλο, ανέφερε: «Είναι έντονο από πολλές απόψεις. Ανέκαθεν υπήρχε η διαφορά μεταξύ του άντρα και της γυναίκας. Θέλουμε όσο περνούν τα χρόνια να υπάρξουν αλλαγές σε όλους τους τομείς και να υπάρχει ισότητα».

Στην ερώτηση αν δουλεύει κάπου ή αν έχει μόνο τις προπονήσεις και το πόλο, απάντησε: «Έχω αφιερώσει τη ζωή μου στο πόλο και μόνο. Έχω σπουδάσει τουριστικά, αλλά αυτή τη στιγμή είμαι αποκλειστικά στο πόλο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς