19.8 C
Athens

Ελλάδα – Ιταλία 7-6: «Χάλκινη» στο ευρωπαϊκό η εθνική ομάδα πόλο Γυναικών, έκλεισε εισιτήριο για το Παρίσι!

Η σπουδαία εθνική ομάδα πόλο Γυναικών επέστρεψε σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια και πανηγύρισε το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν σε μια ακόμα τεράστια επιτυχία για το ελληνικό πόλο

Θρίαμβος για την εθνική ομάδα πόλο Γυναικών στο Αϊντχόφεν! Η Ελλάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (πέμπτο στη διοργάνωση) επικρατώντας με 7-6 της Ιταλίας στον μικρό τελικό και εξασφάλισε την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024!

Θα ήταν κρίμα αυτή η ομάδα να μην είναι παρέα με την εθνική ομάδα των Ανδρών στο Παρίσι. Ο μεγάλος στόχος επετεύχθη με την κατάκτηση της 3ης θέσης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και οι Ελληνίδες διεθνείς πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα (που δίνει κι αυτό εισιτήριο) έδιωξαν μια και καλή το άγχος πανηγυρίζοντας μια ιστορική επιτυχία και φυσικά την επιστροφή τους σε Ολυμπιάδα που αναμφίβολα θα παλέψουν για το καλύτερο μετά από 16 χρόνια!

 

Οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου τα έδωσαν όλα στην πισίνα και έπαιξαν φανταστικά. Προηγήθηκαν με 2-0 και έκλεισαν με 3-1 το πρώτο οκτάλεπτο ενώ κράτησαν για σχεδόν 15′ χωρίς γκολ της Ιταλίδες.

Το 5-2 με την έναρξη του 4ου οκταλέπτου αμφισβητήθηκε μόνο για μερικά λεπτά. Ακόμα κι όταν η Ιταλία κατόρθωσε να ισοφαρίσει με επιμέρους 1-3 και πέναλτι για το 6-6 στα 3’57” για το φινάλε, ήρθε η Ελευθεριάδου να πετύχει ένα μαγικό γκολ από την περιφέρεια και να διαμορφώσει το 7-6.

Η Σταματοπούλου σταμάτησε την Πικότσι στην παραπάνω και η Ελλάδα θα δώσει δυναμικό «παρών» με δύο ομάδες στο Παρίσι. Τόσο στο πόλο Ανδρών όσο και στο Γυναικών. Χωρίς κολυμβητήριο παρά μόνο με υποσχέσεις. Για αυτό και τους αξίζουν πολλά μπράβο!

 

ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ 7-6

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 3-1, 1-0, 1-1, 2-4

ΕΛΛΑΔΑ: Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Ασημάκη 2, Πάτρα, Νίνου 1, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Ελληνιάδη, Σταματοπούλου

ΙΤΑΛΙΑ: Κοντορέλα, Ταμπάνι, Γκαλάρντι 1, Αβένιο 1, Τζιουστίνι, Μπετίνι, Πικότσι 1, Μπιανκόνι 2, Παλμιέρι, Γκαντ, Τσεργκόλ, Βιακάβα 1, Μπανκέλι

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς