24 C
Athens

Την κλάση, τη σπιρτάδα και τη συνέπεια του Ελ Αραμπί δεν μπορείς να την ακυρώσεις

Ο Μαροκινός στράικερ είναι πάντα εκεί για τον Ολυμπιακό, κόντρα σε όλους και σε όλα, δίνοντάς του πολύτιμες λύσεις και το πάθος που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει εντός αγωνιστικού χώρου τους «κακοποιούς» του ελληνικού ποδοσφαίρου

Ο Ολυμπιακός τα έχει δει όλα (και) φέτος. Εχθρικές και προκλητικές διαιτησίες σε βάρος του, «σφαγή» σε ντέρμπι αλλά και σε αγώνα με την ουραγό Κηφισιά, ήττα στην επαρχία μετά από 5 χρόνια, νέα αλλαγή προπονητή στη μέση της σεζόν και παίκτες που δίνουν ό,τι έχουν παρότι κάποιοι δεν είναι για το επίπεδό του.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν αρκετά αγωνιστικά προβλήματα και αυτό φαίνεται στο χορτάρι στα περισσότερα παιχνίδια της τρέχουσας σεζόν, αλλά ακόμα κι έτσι έχουν κάθε δικαίωμα να ισχυρίζονται πως αν η διαιτησία ήταν στο 50-50, τότε θα ήταν αυτοί στη θέση του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού ή έστω μαζί τους στην κορυφή.

Βαρούχας για το Κηφισιά – Ολυμπιακός: «Δεν έπρεπε να αποβληθεί ο Ρέτσος, οι γραμμές του VAR έχουν μπει τελείως λάθος»

Στην Καισαριανή κόντρα στην Κηφισιά, το έργο των Μανούχου και Γιάννη Παπαδόπουλου ήταν ξεκάθαρο, όπως και η εντολή τους να «σφάξουν» στο γόνατο τον Ολυμπιακό με αποφάσεις που δεν έχουν λογική. Έτσι κι έγινε. Μέχρι να έρθει ο 37χρονος (σε λίγες μέρες) Γιουσέφ Ελ Αραμπί, για να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον παίκτη του «ερυθρόλευκου» ρόστερ. Έστειλε δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα, αλλά μέτρησε μόνο το ένα. Το πρώτο, ακόμα δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ακυρώθηκε, με τη γραμμή-ανέκδοτο του VAR να μην προσφέρει απαντήσεις, παρά μόνο απορία.

Για να μείνουμε στον Ελ Αράμπι, που ακόμα κι έτσι κατάφερε να γίνει το πρόσωπο του αγώνα, αυτή ήταν η δεύτερη φορά φέτος που έσωσε τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα μετά το πέναλτι στις Σέρρες κόντρα στον Πανσερραϊκό και μάλιστα επιστρέφοντας από τραυματισμό. Η άνεση με την οποία «καρφώνει» την μπάλα στη γωνία της εστίας της Κηφισιάς είναι μόνο ένα δείγμα της απίστευτης και διαχρονικής κλάσης του.

Πρόκειται για τον πιο αποτελεσματικό στράικερ τα τελευταία αρκετά χρόνια στον Ολυμπιακό, που βάσει των αριθμών χρειάζεται μόλις 2,3 τελικές για να σκοράρει στη Super League και δίνει πάντα λύσεις, ειδικά όταν η ομάδα τον χρειάζεται περισσότερο.

Συνεπής με το σκοράρισμα, το μάτι του γυαλίζει κάθε φορά που αγωνίζεται με την ερυθρόλευκη φανέλα. Είτε αυτό είναι για 90 είτε για 25 λεπτά, όπως χθες στην Καισαριανή.

Ο τρόπος που κινείται χωρίς την μπάλα μοναδικός κι ίσως απλησίαστος από άλλον φορ του πρωταθλήματος, όπως και οι εκτελέσεις του με μία επαφή. Άπαξ και του τη δώσεις καλά και σε σωστό χρόνο μέσα στη μεγάλη περιοχή θα βρει τον τρόπο να σε «τελειώσει». Κι αν δεν το πετύχει με την πρώτη, όπως την Κυριακή με την Κηφισιά, θα επανέλθει με την δεύτερη.

Κι εκεί δεν υπάρχει επιστροφή ούτε τρόπος να τον «ακυρώσεις» μέσω VAR, ανύπαρκτων Σλοβάκων, Μανούχου και λοιπών «εξυγιαντών»…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς