19.3 C
Athens

Κηφισιά – Ολυμπιακός 2-3: Νίκη ψυχής στο βασίλειο των κακοποιών (vid)

Τα αγωνιστικά προβλήματα του Ολυμπιακού είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα, αλλά ακόμη πιο γνωστή είναι η αλητεία που βασιλεύει στο ελληνικό ποδόσφαιρο των κακοποιών - Οι Ερυθρόλευκοι νίκησαν με τσαμπουκά τον Μανούχο, τον Γιάννη Παπαδόπουλο και όλους όσους κρύβονται από πίσω, έστω κι αν θα χρειαστεί να παίξουν ετσιθελικά χωρίς τον βασικό τους στόπερ στον επαναληπτικό με τον ΠΑΟ

Εκεί που νομίζει κανείς πως τα είδε κανείς όλα στο Καραϊσκάκη και πριν από μερικές εβδομάδες στον Βόλο, ήρθε η αναμέτρηση στην Καισαριανή να αποτελέσει μια ακόμα δικαίωση για τον οργανισμό του Ολυμπιακού που φωνάζει για τα όσα συμβαίνουν στο βρώμικο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Ολυμπιακός κατέθεσε ψυχή για να φύγει με το διπλό απέναντι στην Κηφισιά με 2-3, εκεί όπου Μανούχος – Παπαδόπουλος έκαναν ένα σωρό διαιτητικά εγκλήματα και είναι δύσκολο να βρεις ποια απόφαση είναι περισσότερο ανέκδοτο.

 

Τα αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας του Κάρλος Καρβαλιάλ εξάλλου είναι χιλιοειπωμένα και δεν περίμενε κανείς την αναμέτρηση με την Κηφισιά για να διαπιστώσει τις τρανταχτές ελλείψεις (ποσοτικά και ποιοτικά).

 

Ωστόσο, για ακόμα μια φορά οι διαιτητές ήθελαν να κλέψουν την παράσταση, δίχως το παραμικρό ίχνος ντροπής, με την αποβολή-σκάνδαλο του Ρέτσου να δημιουργεί πρόβλημα ενόψει του επαναληπτικού με τον Παναθηναϊκό.

Οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν στο 11ο λεπτό, όταν ο Καρβάλιο πέρασε στον Μασούρα που έπιασε ένα τρομερό σουτ εκτός περιοχής με πολλά φάλτσα και έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Κρίστινσον.

 

Η Κηφισιά είχε μια μεγάλη στιγμή για να ισοφαρίσει αλλά το σουτ του Κρισιούμα δεν κατέληξε στα δίχτυα σε ένα διάστημα πάντως που η ομάδα του Νίλσεν είχε ισορροπήσει. Ένα λάθος όμως ήταν αυτό που έδωσε τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να γράψει το 0-2 στο 39′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φραν Ναβάρο που άνοιξε λογαριασμό με τα ερυθρόλευκα.

Ο Καρβάλιο έπιασε κεφαλιά και ο Μανούχος υπέδειξε την άσπρη βούλα για χέρι του Κρισιούμα στην περιοχή του Κρίστινσον, με τον Ναβάρο να αξιοποιεί την ευκαιρία και με συρτή εκτέλεση να κάνει το 0-2.

 

Ωστόσο, Μανούχος και Μιλίτσεβιτς – για διαφορετικούς λόγους ο καθένας – έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε δύο κίτρινες κάρτες στον Ρέτσο στο 35′ και στο 45′, αποβάλλοντας τον κεντρικό αμυντικό του Ολυμπιακού σε μια φάση που προκλήθηκαν δικαιολογημένες διαμαρτυρίες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο αφού ήταν καθαρή η εναέρια διεκδίκηση με τον Οζέγκοβιτς (όπως αντίστοιχα και στη φάση της πρώτης κίτρινης στο 35′).

 

Από την εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, ο Τζολάκης έκανε έξοδο για να απομακρύνει αλλά συγκρούστηκε με τον Καμαρά που έκανε βήμα προς τα πίσω με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σύγχυση στην ερυθρόλευκη άμυνα.

Η μπάλα στρώθηκε στον Μιλίτσεβιτς και ο μέσος της Κηφισιάς στο ντεμπούτο του μείωσε με μακρινό σουτ για το 1-2.

 

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους και έπειτα από ωραία εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, ο Ολυμπιακός έκανε το 1-3 αλλά το γκολ ακυρώθηκε. Ο Ροντινέι έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον Μασούρα και κατέληξε στα δίχτυα με το γκολ να ακυρώνεται για χέρι του Έλληνα επιθετικού.

 

Δεν πέρασαν ελάχιστα λεπτά, με την Κηφισιά να ισοφαρίζει από την άσπρη βούλα στο 64′.
Ο Μανούχος έδωσε πέναλτι για χέρι του Μπιανκόν μετά από κεφαλιά του Μασούρα, με το VAR να συμφωνεί με την απόφαση του. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Οζέγκοβιτς, ο οποίος ευστόχησε για το 2-2.

 

Μετά την αποβολή-σκάνδαλο του Παναγιώτη Ρέτσου με δυο ανύπαρκτες κίτρινες κάρτες, ήρθε ο βιασμός κάθε λογικής από τους ανθρώπους που ζητούν μάλιστα και προστασία προκειμένου να συνεχίσουν τα εγκλήματα σε βάρος του Ολυμπιακού.

Ο Ελ Αραμπί σκόραρε για το 1-3, μετά από αρκετή ώρα το γκολ του ακυρώθηκε και όταν κάποια στιγμή δόθηκε η εικόνα με τις γραμμές από τον VAR, γέλασε ο κάθε πικραμένος. Πέρα από το ότι ο Μαροκινός φαίνεται να βρίσκεται στην ίδια ευθεία τουλάχιστον με έναν αμυντικό, υπάρχει παίκτης της Κηφισιάς που είναι… οφσάιντ, αφού βρίσκεται τουλάχιστον ένα μέτρο πίσω από τη γραμμή του υποτιθεμένου τελευταίου αμυνόμενου!

 

Όσο και να προσπαθούσαν να ακυρώσουν γκολ όμως, ήρθε αυτό του Ελ Αραμπί στο 85′ μετά από τη σέντρα του Ζέλσον Μαρτίνς για να τελειώσει μια και καλή τους γηπεδούχους και το διαιτητικό δίδυμο Μανούχου – Παπαδόπουλου που σε μια κανονική χώρα και με μια κανονική ΚΕΔ θα είχαν τιμωρηθεί πολύ αυστηρά για τα εγκλήματά τους.

ΚΗΦΙΣΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-3

Σκόρερ: 45+2′ Μιλίτσεβιτς, 64′ πεν. Οζέγκοβιτς / 11′ Μασούρας, 39′ Ναβάρο, 85′ Ελ Αραμπί

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Καισαριανής

Κόκκινες: 90+3′ Κρισιούμα / 45′ Ρέτσος

Κίτρινες: Κρισιούμα, Οζέγκοβιτς, Μπιφουμά, Μασούρας, Κλωναρίδης / Ρέτσος

ΚΗΦΙΣΙΑ (Ντέιβιντ Νίλσεν): Κρίστινσον, Μασούρας, Βαφέας, Γκόμπελιτς, Μιλίτσεβιτς, Πέιος, Ιπαλίμπο (90+7′ Νίνης), Ίλιεφ (65′ Κλωναρίδης / 78′ λ. τρ. Κωνσταντακόπουλος), Κρισιούμα, Οζέγκοβιτς, Μπιφουμά

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Τζολάκης, Ρέτσος, Μπιανκόν, Κίνι, Ροντινέι (83′ Μαρτίνς), Καμαρά (83′ Αλεξανδρόπουλος), Καρβάλιο, Φορτούνης (89′ Ορτέγκα), Μασούρας, Ποντένσε (46′ Ντόη), Ναβάρο (65′ Ελ Αραμπί)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς