18.8 C
Athens

Παναιτωλικός – Άρης 0-4: Σαρωτικός στο Αγρίνιο παρά το εκτεταμένο ροτέισον (vid)

Ο Άρης πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα του Παναιτωλικού με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ και τρία υπέροχα γκολ, αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σε περίοδο φορμαρίσματος πριν το ματς της χρονιάς στο κύπελλο με την ΑΕΚ

Φορτσάτος κι ωραίος ο Άρης, πέρασε με άνεση από το Αγρίνιο (0-4) επί του Παναιτωλικού και πάει με εξαιρετική ψυχολογία στο ματς της χρονιάς με την ΑΕΚ στη ρεβάνς για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε εκτεταμένο ροτέισον τόσο για λόγους τακτικής και ξεκούρασης βασικών παικτών όσο και λόγω τραυματισμών, ωστόσο η ομάδα του δεν το πλήρωσε. Αντιθέτως, ήταν καταιγιστική πετυχαίνοντας τέσσερα πολύ ωραία τέρματα, με τον Τζούρασεκ να «ανοίγει» λογαριασμό με τα κιτρινόμαυρα, τον Σουλεϊμάνοφ να σκοράρει σε τρίτο σερί ματς στο πρωτάθλημα, τον Σαβέριο να συνεχίζει από εκεί που το άφησε με τον ΠΑΟΚ και τον Σαμόρα να επιστρέφει μετά από καιρό στα γκολ για το κερασάκι στην τούρτα στις καθυστερήσεις.

Στα θετικά για τους Θεσσαλονικείς και η επιστροφή του Μανού Γκαρθία στη δράση μετά από έναν χρόνο, με τον Ισπανό να δείχνει κάτι από τη δεδομένη ποιότητά του στα 16 λεπτά που αγωνίστηκε. Θετική εικόνα και από Φετφατζίδη – Ρόουζ που ξεκίνησαν για πρώτη φορά ως βασικοί.

Ο «καθρέπτης» του ματς στο Αγρίνιο

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο ματς με διάθεση να παίξουν και να πάρουν ρίσκα από νωρίς, με τον Άρη των πολλών αλλαγών να αναζητά πατήματα και συνεργασίες όσο ο Παναιτωλικός συμβιβαζόταν με τον παθητικό ρόλο κι έψαχνε κυρίως τις αντεπιθέσεις.

Μέχρι το 15′ το σκηνικό μπροστά από τις δύο εστίες ήταν έως και αδιάφορο παρά τον καλό ρυθμό, για να έρθει ο Τζούρασεκ στο 19′ στην πρώτη αξιόλογη φάση των Θεσσαλονικέων να βρει τον στόχο «ανοίγοντας» λογαριασμό στην ελληνική Super League.

Ο Κροάτης μέσος κουβάλησε την μπάλα μέχρι τα όρια της αντίπαλης περιοχής και με έξοχο τελείωμα με το «μυτάκι» άνοιξε το σκορ στο Αγρίνιο, δείχνοντας και με πράξεις το πόσο ανεβασμένος είναι τελευταία. Μάλιστα, η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία να πάρει από πολύ νωρίς σημαντικό προβάδισμα νίκης αλλά σε πρώτο χρόνο ο Μενέντες ελέω της παρέμβασης του Καπίνο και σε δεύτερο χρόνο ο Φετφατζίδης -με κομβικό «στοπ» του Μαλλή- δεν βρήκαν τον στόχο και το 0-1 παρέμεινε.

Ο Παναιτωλικός ανέβασε κάπως στροφές μετά το 30′ και αναζήτησε το γκολ της ισοφάρισης. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για να το πετύχει ήρθε λίγον πριν το τέλος του πρώτου 45λεπτου, όταν ο Σενγκέλια βγήκε σε πλάγιο τετ α τετ με τον Χουτεσιώτη, ωστόσο ο εξαιρετικός Ρόουζ τον πρόλαβε και με τάκλιν αποσόβησε τον κίνδυνο, με την μπάλα να καταλήγει πάνω από την εστία.

Στην επανάληψη ο Παναιτωλικός μπήκε πιο δυναμικά θέλοντας να αιφνιδιάσει τον Άρη, αλλά μετά το 55′ οι Κίτρινοι της Θεσσαλονίκης ισορρόπησαν τον ρυθμό και κάπως έτσι ξεκίνησε η… κατηφόρα διαρκείας προς την εστία του Καπίνο.

Ο Άρης έχασε δύο κλασσικές ευκαιρίες με Σουλεϊμάνοφ και Ρόουζ (η κεφαλιά του οποίου κατέληξε στο δοκάρι μετά από επέμβαση του Έλληνα κίπερ), με τον Παναιτωλικό να μένει «ζωντανός» στο ματς μέχρι το 77′. Τότε ήταν που «χτύπησε» για τρίτο σερί ματς στο πρωτάθλημα ο Σουλεϊμάνοφ ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 0-2.

Ακολούθησε μία καλή ευκαιρία του Σενγκέλια που όμως σημάδεψε το κάθετο δοκάρι της εστίας του Χουτεσιώτη, για να αναλάβουν δράση οι Σαβέριο και Σαμόρα στη συνέχεια.

Ο πρώτος με άψογο πλασέ έκανε το 0-3 πιστοποιώντας πως η πολύ καλή εμφάνισή του με τον ΠΑΟΚ δεν ήταν απλά ένα «πυροτέχνημα», ενώ ο δεύτερος έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του με πεισματάρικη ενέργεια στην τελευταία φάση του αγώνα. 0-4… και τώρα ΑΕΚ!

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΡΗΣ 0-4

ΤΑ HIGHLIGHTS

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου

Διαιτητής: Τσιμεντερίδης

ΓΚΟΛ: -/ 19′ Τζούρασεκ, 78′ Σουλεϊμάνοφ, 90′ Σαβέριο, 90’+6′ Σαμόρα

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, – Μ. Ντουάρτε, Μάλης, Μλάντεν, – Λιάβας (71′ Μαυρίας), Χατζηθεοδωρίδης (71′ Ντίας), Πέρεζ (77′ Τσιγγάρας), Φ. Ντουάρτε (64′ Πέδρο), Τορεχόν, – Σενγκέλια, Καρέλης (64′ Χουάνπι).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης, – Φατόρε, Ρόουζ, Μπράμπετς, Φεράρι, – Ντουκουρέ (56′ Μοντόγια), Τζούρασεκ (56′ Σουλεϊμάνοφ), – Παναγίδης (68′ Σαβέριο), Φετφατζίδης (46′ Νταρίντα), Μενέντες (80′ Γκαρθια) – Σαμόρα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς