22.8 C
Athens

ΑΕΚ – Άρης 0-0: Ανώτεροι αλλά άστοχοι οι Θεσσαλονικείς, τα πάντα θα κριθούν στο Χαριλάου

Ο Άρης είχε τις στιγμές του στην OPAP Arena αλλά δεν τις αξιοποίησε, τη στιγμή που η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ήταν άφαντη έχοντας περισσότερο το μυαλό της στο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό - Το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου περνάει από τη Θεσσαλονίκη

Σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησαν τακτική και σκοπιμότητα, ΑΕΚ και Άρης έμειναν στο «μηδέν» στην OPAP Arena και πλέον τα πάντα αναφορικά με το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας θα κριθούν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την επόμενη Τετάρτη.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν ελαφρώς ανώτεροι, έδειχνα να έχουν μεγαλύτερο κίνητρο και περισσότερη ενέργεια από την Ένωση, όμως δεν κατάφεραν να φύγουν με την υποθήκη ενός τέρματος από την Αθήνα κι ενόψει της ρεβάνς στην έδρα τους, παρότι είχαν τις στιγμές τους κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, με σπουδαιότερη ευκαιρία αυτή του Ζιλ που μάλιστα τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να εκτελέσει τον Αθανασιάδη.

Στον αντίποδα, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ήταν άνευρη, απείλησε ελάχιστα και μόνο με μακρινά σουτ την εστία του Κουέστα και φάνηκε ότι περισσότερο είχε το μυαλό της στο κυριακάτικο ντέρμπι κορυφής με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα, παρά στο σημερινό πρώτο ματς για τη φάση των «16» του Κυπέλλου.

Το σύνολο του Άκη Μάντζιου με εξαιρετική ψυχολογία μετά τη σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟΚ πριν τρία βράδια, παρουσιάστηκε με άρτιο τακτικό πλάνο στη Νέα Φιλαδέλφεια, κράτησε με άνεση το μηδέν και θα μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο, αν τόσο ο Μορόν όσο και ο Φαμπιάνο ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική τους ενέργεια στις 2 από τις 3 μεγάλες στιγμές των Θεσσαλονικέων στο ματς. Η κορυφαία ήταν αυτή του Ζιλ που αναφέραμε παραπάνω, με τον Αθανασιάδη να έχει απάντηση.

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι έχουν να θυμούνται μόνο τα δύο σουτ των Τσούμπερ και Πόνσε εκτός περιοχής που κατέληξαν λίγο έξω από την εστία του Κουέστα, ο οποίος ήταν από τις λίγες φορές που δεν χρειάστηκε να παρέμβει σε ντέρμπι.

Ματς χωρίς καλό ρυθμό και με τις ομάδες ομάδες να έχουν ως προτέρημά τους τη διασφάλιση του «μηδέν» στην άμυνα, το 0-0 φαίνεται να δίνει ένα μικρό προβάδισμα -κυρίως ψυχολογικό και λόγω έδρας- στον Άρη, που ωστόσο θα πρέπει να κάνει το τέλειο ματς μπροστά σε άδειες κερκίδες την επόμενη εβδομάδα, αν θέλει να αφήσει εκτός συνέχειας από πολύ νωρίς την περσινή Κυπελλούχο, η οποία επίσης πρέπει να αλλάξει πολλά για να φύγει με την πρόκριση από τη Θεσσαλονίκη. Ραντεβού στο Χαριλάου…

ΑΕΚ – ΑΡΗΣ 0-0

Γήπεδο: OPAP Arena, Αθήνα

Διαιτητής: Ματέι Γιουγκ (Σλοβενία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: -/ 33′ Σουλεϊμάνοφ

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, – Σιντιιμπέ (46′ Γκατσίνοβιτς), Μήτογλου, Σιμάνσκι, Πήλιος, – Γιόνσον, Ελίανσον (60′ Άμραμπατ), Πινέδα, Τσούμπερ (60′ Αραούχο), – Πισάρο (68′ Φερνάντες), Πόνσε (61′ Γκαρσία).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, – Οντουμπάζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, – Ζουλ (77′ Φετφατζίδης), Τζούρασεκ (72′ Ντουκουρέ), – Σουλεϊμάνοφ, Νταρίντα, Σαβέριο (55′ Παναγίδης), – Μορόν (77′ Σαμόρα).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς