21 C
Athens

«Έχουμε ευθύνη απέναντι στον κόσμο και στην ομάδα»: Αρχηγική παρέμβαση από Ελ Αραμπί και Φορτούνη πριν την ΑΕΚ

Αποφασισμένοι για το restart οι παίκτες του Ολυμπιακού: Διαβάστε την αρχηγική ομιλία των Ελ Αραμπί - Φορτούνη στους συμπαίκτες τους με ξεκάθαρο μήνυμα νίκης στο ντέρμπι με την Ένωση αλλά και στα ματς που ακολουθούν

Οι δύο παλαιότεροι αρχηγοί, Κώστας Φορτούνης και Γιουσέφ Ελ Αραμπί, βγήκαν μπροστά για τον Ολυμπιακό πριν το κομβικό ντέρμπι με την ΑΕΚ, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αφυπνίσουν τους συμπαίκτες τους και να τους δώσουν να καταλάβουν τη σημασία η ομάδα να βγάλει αντίδραση μέσα από σερί νικών, αρχής γενομένης από το αποψινό (7/1, 21:00) ματς με το σύνολο του Αλμέιδα.

Τόσο ο Έλληνας άσος όσο και ο Μαροκινός στράικερ επεσήμαναν στους συμπαίκτες τους την ανάγκη για νίκη – αντίδρασης κόντρα στην ΑΕΚ στο άδειο «Καραϊσκάκη», ενώ όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Φορτούνης παίκτες και τεχνικό επιτελείο έχουν τεράστια ευθύνη απέναντι στον κόσμο, στην ομάδα αλλά και στους εαυτούς τους να δείξουν διαφορετικό πρόσωπο από εδώ και πέρα, με φόντο τη διεκδίκηση και στο τέλος την κατάκτηση του πρωταθλήματος, που αποτελεί και τον μεγάλο στόχο της σεζόν.

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Η μάχη του κέντρου και τα «τρικ» από Καρβαλιάλ και Αλμέιδα στην ενδεκάδα

Ο Ελ Αραμπί, που δεν υπολογίζεται λόγω τραυματισμού, είπε μεταξύ άλλων: «Παιδιά, πρέπει να ξυπνήσουμε. Εχουμε ένα ντέρμπι αύριο. Είναι ώρα όλοι να μιλήσουμε με τους εαυτούς μας και να αποφασίσουμε τι θέλουμε. Είμαστε όλοι μεγάλα παιδιά και πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Πρέπει να αντιδράσουμε».

«Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 100%, γιατί δεν έχουμε τον κόσμο μας να μας σπρώξει. Η ΑΕΚ είναι καλή ομάδα, αθλητική, με πολλές φυσικές δυνάμεις. Εμείς όμως έχουμε ποιότητα. Είστε όλοι καλοί παίκτες. Δεν πρέπει να περιμένουμε μόνο τον Φορτούνη και τον Ποντένσε να κάνουν κάποιο μαγικό. Παλεύουμε, νικάμε και πάμε για πρωτάθλημα, αλλιώς μετά θα είναι δύσκολο», πρόσθεσε ο Μαροκινός «φονιάς».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί τονίζοντας πως: «Εγώ πρώτος δεν ήμουν καλός με τη Λαμία. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Όταν είμαστε στο γήπεδο, πρέπει να τα δίνουμε όλα. Είμαστε καλή ομάδα, έχουμε ποιότητα, έχουμε δουλέψει πολύ και τώρα πρέπει να αντιδράσουμε. Δεν έχουμε περιθώρια για λάθη».

«Εχουμε ευθύνη απέναντι στην ομάδα, στον κόσμο και τους εαυτούς μας να νικάμε από εδώ και πέρα. Να παλεύουμε», κατέληξε.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς