18.7 C
Athens

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Η μάχη του κέντρου και τα «τρικ» από Καρβαλιάλ και Αλμέιδα στην ενδεκάδα

Η σκακιέρα των δύο προπονητών στο Φάληρο έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό, σίγουρες επιλογές και μερικά ερωτηματικά σε ένα κομβικό ντέρμπι για τη συνέχεια του πρωταθλήματος κι όχι μόνο στο βαθμολογικό κομμάτι

Ολυμπιακός και ΑΕΚ στο πρώτο τους ντέρμπι για το 2024! Ένα ντέρμπι αποδείξεων, ένα ντέρμπι… επιβίωσης από πολύ νωρίς κυρίως για τους Ερυθρόλευκους, ένας ματς για γερά νεύρα που η νίκη αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

Έτσι «διαβάζεται» το αποψινό (7/1, 21:00) μεγάλο παιχνίδι στον Πειραιά και στο άδειο «Καραϊσκάκη», με τις δύο ομάδες να έχουν τα προβλήματά τους αλλά να είναι και αποφασισμένες για τη νίκη, με φόντο τον γεμάτο από ντέρμπι Γενάρη.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ανάγκη από ένα μεγάλο αποτέλεσμα και μία μεστή εμφάνιση μετά το κάζο στη Λαμία, όπου ουσιαστικά δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο χορτάρι του «Α. Διάκος» και μοιραία ηττήθηκαν μπαίνοντας στο 2024 με τον χειρότερο τρόπο.

Ολυμπιακός: Η απώλεια της τελευταίας στιγμής, ο έτοιμος Ναβάρο και το μεγάλο «πρέπει» κόντρα στην ΑΕΚ

Στον αντίποδα, η Ένωση του Αλμέιδα χαμογέλασε με την άνετη νίκη (3-0) επί του Βόλου και είδε τον Λιβάι Γκαρσία να μπαίνει «καυτός» στο νέο έτος και τον Πήλιο να αφήνει υποσχέσεις με την εμφάνισή του στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Φάληρο, δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες. Η ΑΕΚ αναζητεί ένα μεγάλο αποτέλεσμα σε εκτός έδρας ντέρμπι μετά από αυτό στη Λεωφόρο και ο Ολυμπιακός μία νίκη που θα του αναπτερώσει το πεσμένο ηθικό και αποτελέσει «δήλωση» για τη συνέχεια στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Στην σκακιέρα των προπονητών, πολλά θα κριθούν από τη μάχη της μεσαίας γραμμής, με την ΑΕΚ να έχει ίδια τακτική προσέγγιση και πρόσωπα με πέρυσι και τον Ολυμπιακό να έχει αλλάξει και τα 3/3 του στο κέντρο. Συγκεκριμένα, Έσε και Μαντί Καμαρά συνθέτουν το «ερυθρόλευκο» δίδυμο -συνήθως- στη μεσαία γραμμή από την αρχή της σεζόν, ωστόσο δεν αποκλείεται το βράδυ της Κυριακής να δούμε τον Αλεξανδρόπουλο είτε σε δυάδα με τον Έσε είτε ως τρίτο στα χαφ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δύναμη της ΑΕΚ στον άξονα με Σιμάνσκι, Πινέδα και Γκατσίνοβιτς.

Από εκεί και πέρα στην επίθεση, ο Καρβαλιάλ, όπως γράψαμε και χθες, σκέφτεται σοβαρά ελέω και των προβλημάτων με Ελ Αραμπί και Γιόβετιτς, να ξεκινήσει τον Φραν Ναβάρο για πρώτη φορά στην κορυφή με τους Ποντένσε και Φορτούνη στα άκρα. Από την άλλη, ο Αλμέιδα θα εμπιστευθεί τη γνωστή επιθετική συνταγή των τελευταίων αγώνων με Γκαρσία στην αιχμή και Τσούμπερ – Άμραμπατ να τον πλαισιώνουν.

Στην άμυνα, ο Πορτογάλος τεχνικός των Πειραιωτών έχει δοκιμάσει και τον Μπιανκόν πέραν του Ντόη στο πλάι του Ρέτσου για τα στόπερ, ενώ δεδομένα στα άκρα θα βρίσκονται οι Ορτέγκα και Ροντινέι.

Στην ΑΕΚ, οι Βίντα, Κάλενς, Ρότα και Πήλιος θα συνθέσουν, όπως όλα δείχνουν, την τετράδα στην άμυνα με τον Στάνκοβιτς κάτω από την εστία.

Σέντρα στις 21:00 στις άδειες κερκίδες του φαληρικού γηπέδου με διαιτητή τον άπειρο και πρώην διεθνή Σλοβάκο, Μπόρις Μαρέφκα, και VAR τον συμπατριώτη του, Μίκελ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς