19.6 C
Athens

Ολυμπιακός: Η απώλεια της τελευταίας στιγμής, ο έτοιμος Ναβάρο και το μεγάλο «πρέπει» κόντρα στην ΑΕΚ

Οι Ερυθρόλευκοι καλούνται να διαχειριστούν ένα πρόβλημα τραυματισμού της τελευταίας στιγμής που ήρθε να προστεθεί στον «πονοκέφαλο» του Καρβαλιάλ με Μπιέλ και Ελ Αραμπί - Φανέλα βασικού παίρνει ο Φραν Ναβάρο στο ντέρμπι αποδείξεων απέναντι στην Ένωση

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την ΑΕΚ στο άδειο «Καραϊσκάκη» στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι για το 2024, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν το «πρέπει» της αντίδρασης μετά το κάζο της Λαμίας την περασμένη Τετάρτη.

Η ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ οφείλει να βγάλει αντίδραση και να δείξει στον κόσμο της ότι μπορεί να διεκδικήσει μέχρι τέλους με αξιώσεις τον τίτλο, αφού στο ενδεχόμενο ήττας ή ακόμα και ισοπαλίας υπάρχει ο κίνδυνος να μείνει μέχρι και στο -9 από την κορυφή, που αυτή τη στιγμή ανήκει στον ΠΑΟΚ.

Πάντως, σε αυτή της την προσπάθεια θα έχει και σημαντικές απώλειες, αφού πέραν των Μπιέλ και Ελ Αραμπί που είναι εξαιρετικά αμφίβολοι και λογικά θα μείνουν στα «πιτς», εκτός τέθηκε με πρόβλημα της τελευταίας στιγμής και ο Στέφαν Γιόβετιτς, με τον Μαυροβούνιο φορ να νιώθει ενοχλήσεις στην τελευταία προπόνηση και να βγαίνει «off» για το κομβικό παιχνίδι με την Ένωση.

Συζήτηση Καρβαλιάλ – παικτών ενόψει ΑΕΚ: «Οι ευθύνες είναι δικές μας, να βγάλουμε αντίδραση»

Παίκτες και τεχνικό επιτελείο συζήτησαν με απόλυτη ειλικρίνεια στο Ρέντη, ανέλαβαν το μεγάλο μερίδιο ευθυνών που τους αναλογεί και έδωσαν το σύνθημα για αντεπίθεση στο χορτάρι. Βέβαια, με τα λόγια δεν κερδίζονται τα ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να τρέξει περισσότερο, να μαρκάρει καλύτερα, να έχει εντελώς διαφορετική προσέγγιση από αυτή των τελευταίων αγώνων (αφού στη Λαμία δεν είχε καν πλάνο) και να είναι πιο απειλητικός στην επίθεση. Εκεί όπου η απουσία του Ελ Κααμπί είναι σημαντική, με τον Γιόβετιτς να βρίσκεται μακριά από τον καλό του εαυτό και να έχει να σκοράρει από τον περασμένο Σεπτέμβριο – εν τέλει δεν θα είναι ούτε στον πάγκο – και τον Ελ Αραμπί να επιστρέφει από τραυματισμό.

Κατά συνέπεια, ο Καρβαλιάλ μένει με την επιλογή του Φραν Ναβάρο, που ούτως ή άλλως ήρθε στον Πειραιά με σκοπό να μπει από νωρίς στα βαθιά διεκδικώντας φανέλα βασικού. Είναι ξεκάθαρο πως στο μυαλό του Πορτογάλου τεχνικού, το σενάριο να ξεκινήσει ο Ισπανός φορ στην αιχμή συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, με τους Ποντένσε και Φορτούνη σταθερά στα άκρα και τον Μασούρα σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο πίσω του.

Ο Ναβάρο μπήκε στο 46′ του αγώνα με τη Λαμία πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του με τα «ερυθρόλευκα» και παρά το… ναυάγιο των Πειραιωτών, κατάφερε να δείξει μερικά από τα στοιχεία που διακρίνουν το παιχνίδι του. Συνεχής κίνηση μακριά από την μπάλα, καλή πρώτη επαφή και αρκετό τρέξιμο. Ήταν, εξάλλου, ο μοναδικός παίκτης των Ερυθρολεύκων -πλην Πασχαλάκη– που έβγαλε ενέργεια και ένταση στο παιχνίδι του. 45 λεπτά σε ένα περίεργο ματς δεν ήταν ικανό δείγμα για να τον κρίνουμε σωστά, αλλά ο Καρβαλιάλ δεν έχει και πολλές επιλογές, όπως αναλύσαμε παραπάνω.

Ο Ολυμπιακός θέλει μόνο νίκη, ο Γιόβετιτς δεν βρίσκει δίχτυα, όντας μάλιστα αρκετά επιρρεπής στους τραυματισμούς και η ευκαιρία του Ναβάρο είναι τώρα. Είτε ξεκινήσει βασικός είτε έρθει από τον πάγκο. Η τακτική προσέγγιση είναι το παν για τον Ολυμπιακό απέναντι σε μία ΑΕΚ με την ταυτότητα του προπονητή της, που παίζει το ίδιο ποδόσφαιρο εδώ και 1,5 χρόνο και έχει τον τρόπο και την ποιότητα να πατάει συχνά στην αντίπαλη περιοχή δημιουργώντας κινδύνους. Και με τον Λιβάι Γκαρσία σε καλή κατάσταση, δεδομένα οι Πειραιώτες θα πρέπει να είναι αλάνθαστοι στην άμυνα και να βασίσουν για άλλη μία φορά πολλά στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

Ντέρμπι για γερά νεύρα, που θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Περισσότερο για τους στόχους των δύο ομάδων και τον αγωνιστικό τους προσανατολισμό κι όχι τόσο για την εικόνα της βαθμολογίας, αφού ως γνωστόν τα πάντα θα κριθούν στα πλέι οφ…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς