16.4 C
Athens

Η Εφές εφάρμοσε το σύστημα «Spanoulis» στο ματς του αιώνα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Ο Τζαν ζήτησε από τον Λάρκιν να γίνει... Σπανούλης στο επικό Ρεάλ - Εφές, με την επιρροή του θρύλου του Ολυμπιακού να είναι εμφανής ακόμα και τώρα που άφησε τα παπούτσια του παίκτη για τα σκαρπίνια του προπονητή

Ρεάλ Μαδρίτης και Αναντολού Εφές μας χάρισαν ένα μοναδικό για τα χρονικά της Euroleague παιχνίδι στην Ισπανία, που τα είχε όλα και άφησε ιστορία! Συνολικά 4 παρατάσεις για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, 256 πόντοι από τις δύο ομάδες, απίστευτες ανατροπές και ένα φινάλε «θρίλερ», με τον… βιονικό Σέιν Λάρκιν να αγωνίζεται για 53 (!) λεπτά.

Το συγκεκριμένο ματς δύσκολα θα ξεχαστεί και είχε λίγο απ’ όλα. Κατάφερε να χωρέσει όλη την μπασκετική μαγεία της Euroleague μέσα σε… 60 λεπτά. Και φυσικά από αυτή τη μαγεία δεν θα μπορούσε να λείπει ο απόλυτος θρύλος της διοργάνωσης και του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης.

Ρεάλ – Εφές 130-126: Οι Ισπανοί πήραν το πιο επικό ματς στην ιστορία της Euroleague

Ο «Kill-Bill» ήταν εκεί! Πώς; Μέσω του συστήματος που επέλεξε να παίξει ο προπονητής της τουρκικής ομάδας, Τζαν, σε κρίσιμο σημείο του αγώνα με τις δύο ομάδες ισόπαλες λίγον πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας.

Συγκεκριμένα η οδηγία στους παίκτες του και πιο συγκεκριμένα στον Λάρκιν ήταν να παίξει το περιβόητο σύστημα «Spanoulis» εκτελώντας από την κορυφή της ρακέτας μετά τα σκριν των συμπαικτών του, όπως κι έγινε με τον Λάρκιν ουκ ολίγες φορές να βρίσκει τον στόχο σε μία τρομερή βραδιά για τον ίδιο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Η επιρροή του Σπανούλη είναι εμφανής ακόμα και τώρα, στα χρόνια της απόσυρσής του. Κι όχι μόνο στη Euroleague, αφού δεν πάει πολύς καιρός που και οι Τζαζ στο NBA εφάρμοσαν το συγκεκριμένο με τον Ντόνοβαν Μίτσελ να «ντύνεται» Σπανούλης, όπως έκανε και ο Λάρκιν το βράδυ της Παρασκευής σε ένα ιστορικό ματς, όπως αποδείχθηκε.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς