17.9 C
Athens

Ο αγωνιστικός εφιάλτης του Κάρμο στην Πόρτο και η λύτρωση μέσω… Πειραιά

Ο Ολυμπιακός το παλεύει για την απόκτηση του 24χρονου Πορτογάλου στόπερ από την Πόρτο, στην οποία δεν βρίσκει χρόνο και ρόλο στο ρόστερ με απόφαση του Σέρτζιο Κονσεϊσάο

Ο Νταβίντ Κάρμο αποτελεί υπαρκτό και μεγάλο στόχο του Ολυμπιακού για την ενίσχυση στα στόπερ, με τον υψηλόσωμο Πορτογάλο στόπερ να ψάχνει τρόπο για να αποχωρήσει άμεσα από την Πόρτο προκειμένου να πάρει ξανά παιχνίδια στα πόδια του.

Ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός δεν έχει βρει φέτος χρόνο και ρόλο στην ομάδα του Κονσεϊσάο, με τον Πορτογάλο τεχνικό να του δείχνει εμπράκτως ότι δεν τον υπολογίζει με την απόφασή του να τον υποβιβάσει στη β’ ομάδα του συλλόγου.

Με τη φανέλα των «Δράκων» συνολικά από το καλοκαίρι του 2022 μετράει 27 συμμετοχές, δίχως να έχει την ευκαιρία καθιέρωσης και πάνω σε αυτή του την επιθυμία «πατάει» ο Ολυμπιακός που χρειάζεται άμεση και ποιοτική ενίσχυση στα στόπερ.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ τον γνωρίζει πολύ καλά από την συνύπαρξη και συνεργασία τους στην Μπράγκα για σχεδόν δύο χρόνια, όπου ο Κάρμο έδειξε το ταλέντο του και έγινε βασικός και αναντικατάστατος στην πορεία της πορτογαλικής ομάδας.

Στο σήμερα, αναζητά την επόμενη ποδοσφαιρική του «Ιθάκη», που όπως όλα δείχνουν θα τον βρει εκτός Πορτογαλίας, με τους Τούρκους αλλά και τους Πορτογάλους να θέτουν ως απόλυτο φαβορί -πλέον- για την απόκτησή του τον Ολυμπιακό.

Οι Τούρκοι θεωρούν δεδομένη τη μεταγραφή του Νταβίντ Κάρμο στον Ολυμπιακό

Σημειώνεται πως ο Κάρμο δεσμεύεται με συμβόλαιο στην Πόρτο μέχρι το καλοκαίρι του 2027 αλλά όπως όλα δείχνουν αυτό θα «σπάσει» με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται ξανά σε επαφές με την πορτογαλική ομάδα, μετά το deal δανεισμού για τον Φραν Ναβάρο.

Συνολικά, με τη φανέλα της Πόρτο στον 1,5 χρόνο που βρίσκεται στη Λισαβόνα, ο Κάρμο μέτρησε 27 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (μόλις 11 φέτος), ενώ ως παίκτης της Μπράγκα έπαιξε σε 57 παιχνίδια (τα περισσότερα με τον Καρβαλιάλ στην άκρη του πάγκου) σημειώνοντας κι ένα γκολ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς