17 C
Athens

Οι Τούρκοι θεωρούν δεδομένη τη μεταγραφή του Νταβίντ Κάρμο στον Ολυμπιακό

Οι Ερυθρόλευκοι κινούνται αποφασιστικά για την απόκτηση του υψηλόσωμου Πορτογάλου στόπερ από την Πόρτο, όπως αναφέρουν με βεβαιότητα στην Τουρκία μετά το ναυάγιο στις επαφές της Φενέρμπαχτσε με την πλευρά του 24χρονου ποδοσφαιριστή

Και ξαφνικά προέκυψε «θέμα Κάρμο» στον Ολυμπιακό!

Ο υψηλόσωμος Πορτογάλος στόπερ, Νταβίντ Κάρμο, που ανήκει στην Πόρτο, όπως αναφέρουν σήμερα (3/1) στην Τουρκία, δεν τα βρήκε με τη Φενέρμπαχτσε λόγω εσωτερικών προβλημάτων στον τουρκικό σύλλογο και μέσα στις επόμενες δύο ημέρες αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, σε μία υπαρκτή περίπτωση για τους Ερυθρόλευκους που θέλουν να κινηθούν και για άλλον στόπερ πέραν του Γκαμπριέλ Περέιρα, ο οποίος βρίσκεται επίσης σε περίοπτη θέση στην «ερυθρόλευκη» λίστα.

Ο Κάρμο αποτελεί μία εξαιρετική περίπτωση για το κέντρο της άμυνας, με την Πόρτο να δαπανά 20 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτησή του από την Μπράγκα πριν δύο καλοκαίρια. Μάλιστα, στην Μπράγκα ο Κάρμο είχε για προπονητή τον Κάρλος Καρβαλιάλ για μία διετία, με τον Πορτογάλο τεχνικό να τον έχει ψηλά στην εκτίμησή του και να έχει εισηγηθεί θετικά για την απόκτησή του.

Τη φετινή σεζόν στην Πορτογαλία, ο 24χρονος (1,96μ.) στόπερ δεν έχει βρει τον χρόνο και τον ρόλο του στο ρόστερ της Πόρτο του Κονσεϊσάο, που πρόσφατα τον υποβίβασε στη β’ ομάδα του συλλόγου ξεκαθαρίζοντας πως είναι στην υπό παραχώρηση λίστα των «Δράκων».

Δεσμεύεται με συμβόλαιο στην Πόρτο μέχρι το καλοκαίρι του 2027 αλλά όπως όλα δείχνουν αυτό θα «σπάσει» με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται ξανά σε επαφές με την πορτογαλική ομάδα, μετά το deal δανεισμού για τον Φραν Ναβάρο.

Συνολικά, με τη φανέλα της Πόρτο στον 1,5 χρόνο που βρίσκεται στη Λισαβόνα, ο Κάρμο μέτρησε 27 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (μόλις 11 φέτος), ενώ ως παίκτης της Μπράγκα έπαιξε σε 57 παιχνίδια (τα περισσότερα με τον Καρβαλιάλ στην άκρη του πάγκου) σημειώνοντας κι ένα γκολ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς