18.7 C
Athens

Ολυμπιακός: Σε προχωρημένες επαφές με Γκαμπριέλ Περέιρα για την ενίσχυση στα στόπερ

Οι Ερυθρόλευκοι είναι έτοιμοι να κλείσουν την «τρύπα» στο κέντρο της άμυνας με την απόκτηση του υψηλόσωμου Βραζιλιάνου στόπερ από τη Ζιλ Βιθέντε, που ήταν συμπαίκτης πέρυσι με τον Φραν Ναβάρο

Ο Ολυμπιακός έχει μπει δυναμικά στη μεταγραφική αγορά του Ιανουαρίου και μετά τους Φραν Ναβάρο και Ζέλσον Μάρτινς, βρίσκεται πολύ κοντά και στην απόκτηση στόπερ, με τον Βραζιλιάνο Γκαμπριέλ Περέιρα της Ζιλ Βιθέντε να είναι η επιλογή του Πέδρο Άλβες.

Ο 23χρονος υψηλόσωμος (1,88μ.) κεντρικός αμυντικός βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές τις τελευταίες ώρες με την ομάδα του Πειραιά και αναμένονται άμεσα οριστικές εξελίξεις. Φέτος, μετράει ήδη 15 συμμετοχές και 1 γκολ με τη φανέλα της Ζιλ Βιθέντε στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, ενώ στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν ήταν συμπαίκτης με τον Φραν Ναβάρο.

Το μοναδικό ψεγάδι της υπόθεσης Περέιρα είναι ότι θα πιάνει θέση ξένου στον Ολυμπιακό, που έχει ήδη αρκετούς παίκτες που έχουν δηλωθεί ως μη κοινοτικοί. Ωστόσο, αυτό το πρόβλημα αναμένεται να λυθεί άμεσα, αφού τόσο ο Ροντινέι όσο και ο Έσε βρίσκονται σε διαδικασία για την έκδοση πορτογαλικού και πολωνικού διαβατηρίου, αντίστοιχα.

Ο Γκαμπριέλ Περέιρα έκανε το… ξεπέταγμα του στην Ευρώπη μέσω Πορτογαλίας όπου αγωνίζεται με τις Βιλαφρανκένσε και Ζιλ Βιθέντε από το 2021. Στην πρώην ομάδα του Ναβάρο, έχει καταγράψει συνολικά 22 συμμετοχές, με απολογισμό 1 γκολ από τον Ιανουάριο του 2023, ενώ με την προηγούμενη ομάδα του είχε 49 συμμετοχές στην δεύτερη κατηγορία του πορτογαλικού ποδοσφαίρου.

Πρόκειται για έναν δυναμικό στόπερ, δυνατό στο ψηλό παιχνίδι και τον οποίο γνωρίζουν καλά οι Πέδρο Άλβες και Κάρλος Καρβαλιάλ.

Σημειώνεται πως το συμβόλαιό του με τη Ζιλ Βιθέντε ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2026, αλλά όπως όλα δείχνουν θα το «σπάσει» για να αναζητήσει τη μεγαλύτερη πρόκληση στον Ολυμπιακό και να αγωνιστεί για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μέσω του Conference League.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς