16.1 C
Athens

Ο Ολυμπιακός που τα έκανε όλα λάθος και η Λαμία του Βόκολου που αξίζει την αναγνώριση

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν κάκιστοι και σχεδόν αδιάφοροι στην Φθιώτιδα, με τον αγωνιστικό τσαμπουκά της Λαμίας να τους οδηγεί σε ένα ιστορικό κάζο που όμως έχει αγωνιστική εξήγηση

Ο Ολυμπιακός έπρεπε να τα κάνει όλα λάθος για να ηττηθεί στη Φθιώτιδα από τη Λαμία. Και τα «κατάφερε». Οι Ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν μία εμφάνιση που όχι απλά δεν αρμόζει στην τεράστια ιστορία τους, αλλά έβγαλε μία αδιαφορία, λες και το ματς είχε χαρακτήρα φιλικού ή οι διακοπές των Χριστουγέννων ήταν ακόμα σε ισχύ και η αποστολή πήγε για αγγαρεία στο «Α. Διάκος».

Λαμία – Ολυμπιακός 1-0: Ιστορικό κάζο για τους κάκιστους Ερυθρόλευκους

Η ομάδα του Καρβαλιάλ δεν είχε αρχή, μέση και τέλος στο παιχνίδι της και σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα δεν κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό της. Η κατοχή της μπάλας κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο δεν λέει και πολλά, αφού δεν είχε ουσία, ούτε καν αυτοματισμούς.

Οι Πειραιώτες την ταλαιπώρησαν πολύ την μπάλα χθες στο «ΔΑΚ Λαμίας» και τελικά αυτή τους τιμώρησε με τον πιο σκληρό τρόπο στη φάση με το πέναλτι του Φορτούνη. Βέβαια, αν δεν υπήρχε ο Πασχαλάκης, ίσως οι Φθιωτοί τελείωναν νωρίτερα την υπόθεση νίκη, αφού στο τέλος περισσότερο έψαξαν το 2-0 παρά αγχώθηκαν για την ισοφάριση.

Ο Ολυμπιακός είχε τραγικό ποσοστό στις φάσεις που δημιούργησε μέσα από τη μεγάλη περιοχή (μόλις 3), κατέγραψε αρνητικό ποσοστό στις εύστοχες πάσες στο φετινό πρωτάθλημα (63%) και τού έλειψε σε μεγάλο βαθμό η δημιουργία από τον άξονα, ψάχνοντας συνεχώς είτε τον Ποντένσε, είτε τους Ορτέγκα – Ροντινέι στα άκρα.

Η Λαμία, από την άλλη, έκανε εξαιρετικό διάβασμα του αντιπάλου της, με τον Λεωνίδα Βόκολο να παίρνει σε άλλο ένα παιχνίδι το 110% των παικτών του και να δηλώνει συγκινημένος για την προσπάθειά τους μετά τη λήξη του ματς.

Ιστορικό παιχνίδι, από κάθε άποψη, για τους Φθιώτες, που σε μία βραδιά που όλη η Ελλάδα κάνει λόγο για ιστορικό κάζο του Ολυμπιακού, πρέπει να έχουν κι αυτοί την αναγνώριση που τους αξίζει. Με αμυντική προσήλωση, πολύ τρέξιμο στον χώρο του κέντρου, τις γραμμές σε απόλυτη ισορροπία και ποδοσφαιρικό εγωισμό (που δεν είχαν οι παίκτες του Ολυμπιακού) οι γηπεδούχοι έγραψαν ιστορία μετά από 13 σερί ήττες στο πρωτάθλημα από τους Ερυθρολεύκους, που μάλιστα έχασαν για πρώτη φορά στην επαρχία μετά το 2018. Μέχρι το απόγευμα της 3ης Ιανουαρίου μετρούσαν 43 ματς δίχως ήττα στην περιφέρεια. Ήταν η στιγμή για το πρώτο «χαστούκι» το οποίο πρέπει να ταρακούνησε πολύ το σύνολο του Καβραλιάλ, που φαινόταν χαμένο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ολυμπιακός: Πρώτη ήττα στην επαρχία μετά το 2018

Ο Βόκολος έχει φέρει τη Λαμία στην έκτη θέση του πρωταθλήματος, μόλις 3 βαθμούς μακριά από την εξάδα και τον Αστέρα Τρίπολης. Παίρνει για την ώρα το καλύτερο από το ρόστερ του και έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό τον βασικό στόχο της σεζόν: η ομάδα του να μείνει μακριά από την επικίνδυνη ζώνη και να ψάξει το «βήμα παραπάνω». Ο χρόνος και η διάρκεια θα δείξουν αν μπορέσει να το καταφέρει, αν και μέχρι σήμερα δεδομένα έχει κερδίσει τον ποδοσφαιρικό σεβασμό μας.

Για τον Ολυμπιακό του Καρβαλιάλ δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο, αλλά μένουμε στο ότι είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Ούτως ή άλλως, δεν μπορεί ένας προπονητής να έρθει στη μέση της σεζόν και να παρουσιάσει αμέσως κάτι διαφορετικό από αυτό που βλέπαμε μέχρι τώρα. Τον τσαμπουκά των παικτών του, όμως, οφείλει να τον «φτιάξει». Άμεσα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς