19 C
Athens

Λαμία – Ολυμπιακός 1-0: Ιστορικό κάζο για τους κάκιστους Ερυθρόλευκους

Η ομάδα του Καρβαλιάλ έκανε ποδαρικό στο 2024 με μια από τις πιο άθλιες εμφανίσεις των τελευταίων ετών, χάνοντας για πρώτη φορά από τη Λαμία σε αγώνα πρωταθλήματος μετά από 13 σερί νίκες

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο 2024 με μια από τις χειρότερες εμφανίσεις των τελευταίων ετών και με ιστορικό κάζο στη Λαμία. Η ομώνυμη ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα (1-0) απέναντι στους Ερυθρόλευκους.

Δεν ήταν όμως μόνο η παρθενική νίκη των παθιασμένων Φθιωτών αλλά και το πρώτο τρίποντο μετά τις 29 Οκτωβρίου (έκτοτε μετρούσαν έξι ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και έναν αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Λεβαδειακό).

 

Η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν θλιβερή, αποκαρδιωτική και σε τίποτα δεν θύμισε μια ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα. Για τρίτο σερί παιχνίδι οι Ερυθρόλευκοι δεν σκόραραν σε κανονική ροή αγώνα (!) και έδειξαν να κάνουν πολλά βήματα προς τα πίσω απέναντι σε ένα σύνολο που είχε ηττηθεί με 4-0 στο Καραϊσκάκη και που στο «Αθανάσιος Διάκος» στερήθηκε και τον βασικό της και κομβικότερο ποδοσφαιριστή της λόγω τραυματισμού (Καρλίτος).

Ο Πασχαλάκης ήταν ο μοναδικός διασωθείς από ένα ιστορικό ναυάγιο των Ερυθρόλευκων με σπουδαίες επεμβάσεις για να κρατήσει το σκορ στο 1-0, το οποίο ήρθε στο 4ο λεπτό για τους γηπεδούχους.

Ο Ροντινέι δεν απομάκρυνε σωστά στο γέμισμα του Τσιλούλη και ο Σλίβκα έπιασε το σουτ με τη μία και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Πασχαλάκη.

 

Ο Μασούρας έχασε σημαντική ευκαιρία στο 7ο λεπτό να ισοφαρίσει καθώς αστόχησε από πλεονεκτική θέση, με τη Λαμία να ανακτά τα ηνία του αγώνα και να δημιουργεί ευκαιρίες.

Στο 12′ ο Μαρτίνεθ έπιασε σουτ στην κίνηση και ο Πασχαλάκης απέκρουσε, ενώ ο Ακούνια νικήθηκε και σε δεύτερο χρόνο, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει προβλήματα από τη δεξιά πλευρά όπου δέχθηκε κατά κύματα επιθέσεις στην πλάτη του Ροντινέι.

Στο 38′ ο Ακούνια έχασε νέα ευκαιρία μετά το γύρισμα του Αμαράλ, με τους παίκτες του Κάρλος Καρβαλιάλ να είναι αναιμικοί και να μη δημιουργούν την παραμικρή σοβαρή ευκαιρία στην εστία του Κοσέλεφ.

Ο τερματοφύλακας της Λαμίας χρησιμοποίησε τα γάντια του στο 48′ (ο Φραν Ναβάρο πέρασε αντί του αρνητικού Γιόβετιτς) στο τετ α τετ του Μασούρα ενώ αμέσως μετά οι Ερυθρόλευκοι κέρδισαν πέναλτι για χέρι του Νούνιες στη σέντρα του Ορτέγκα. Ο Φορτούνης ανέλαβε να εκτελέσει με δύναμη αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Κάπου εκεί ουσιαστικά τελείωσαν όλα. Οι Ερυθρόλευκοι δεν όρθωσαν ανάστημα, δεν είχαν ψυχολογία μετά το γκολ, με τη Λαμία να έχει τις ευκαιρίες να βρει δεύτερο γκολ αλλά χωρίς αποτέλεσμα αφού ο εξαιρετικός Πασχαλάκης απέκρουσε κάθε καλό σουτ των γηπεδούχων.

Μέσα σε όλα, ο Ολυμπιακός αγωνιά για την κατάσταση του Πεπ Μπιέλ που αποχώρησε υποβασταζόμενος με τραυματισμό στο γόνατο…

ΛΑΜΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0

Σκόρερ: 4′ Σλίβκα

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος

Κίτρινες: Κορνέζος, Αμαράλ, Τόσιτς, Σλίβκα / Ναβάρο

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Αμαράλ, Τζανδάρης, Σλίβκα, Νούνιες (62′ Στάνκο), Μαρτίνεθ (71′ Τόσιτς), Τσιλούλης (90′ Μάλτσι), Ακούνια (71′ Σίντκλεϊ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα (72′ Ρίτσαρντς), Έσε (81′ Αλεξανδρόπουλος), Καμαρά (71′ Καρβάλιο), Φορτούνης, Ποντένσε (81′ Μπιέλ), Μασούρας, Γιόβετιτς (46′ Ναβάρο)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς