18.8 C
Athens

Αστέρας – Άρης 3-2: Κίτρινο ναυάγιο στην Τρίπολη, οι Αρκάδες μπήκαν στο 2024 με επική ανατροπή!

Οι Αρκάδες εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τους Θεσσαλονικείς και με μία σπουδαία ανατροπή από το 0-2 του 13' τους πλησίασαν στον έναν βαθμό, δείχνοντας ικανοί να βάλουν δύσκολα στην αδιόρθωτη ομάδα του Μάντζιου με έπαθλο την 5η θέση

Η εκκίνηση του Άρη στο 2024 δεν είχε απολύτως καμία διαφορά με το «αντίο» του στο 2023: αυτοκτονία μεγατόνων από τους Κίτρινους που κατάφεραν να χάσουν ένα ματς στο οποίο προηγήθηκαν με 2-0 στο 13′! Ο Αστέρας με πάθος, ψυχή και την υπογραφή του τρομερού Μιριτέλο, ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα, πέτυχε μία σπουδαία νίκη με ανατροπή (3-2) και έριξε ξανά στο καναβάτσο την αδιόρθωτη ομάδα του Άκη Μάντζιου, που δε λέει να βρει σταθερότητα στην απόδοσή της.

«Μούσκεμα» τα έκαναν Ευαγγέλου στο χορτάρι και Ψαρρής στο VAR, με σημαντικά λάθη στην κανονική ροή του αγώνα, ειδικότερα στη φάση του 3-2 που ο Ζουγλής βρίσκει στο πρόσωπο τον Ζιλ πριν δώσει την ασίστ «πάρε-βάλε» στον Μουνάφο.

Ο Αστέρας κέρασε… φαρμάκι τον Άρη, που έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο στο δεύτερο ημίχρονο και επιστρέφει με άδεια χέρια στη Θεσσαλονίκη, έχοντας μπροστά του το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Χαριλάου (7/1).

Ο «καθρέπτης» του ματς

Ο Άρης μπήκε δυνατά στο «Θ. Κολοκοτρώνης» και ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη του επικίνδυνη επίσκεψη στα καρέ των Αρκάδων. Ο Μορόν τραβήχτηκε στο πλάι και με έξυπνη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι στόχευσε τον Σαμόρα που ερχόταν με φόρα και ανατράπηκε από τον Χουχούμη εντός περιοχής. Ο Ευαγγέλου υπέδειξε αμέσως την παράβαση, με τον Ισπανό στράικερ να αναλαμβάνει άλλη μία εκτέλεση πέναλτι και να ευστοχεί ξανά για να ανοίξει το σκορ και να φτάσει τα 10 γκολ ως πρώτος σκόρερ στη φετινή Super League.

Οι Κίτρινοι δεν έκοψαν ρυθμό και μέχρι το 25′ είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, διάστημα στο οποίο κατάφεραν να βρουν και δεύτερο τέρμα με τον Σουλεϊμάνοφ στο 14′. Στην δεύτερη ενέργειά του μέσα από την περιοχή ο Σαμόρα εκμεταλλεύτηκε το μεγάλο κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας του Αστέρα και με την κατάλληλη μπαλιά βρήκε τον Ρώσο εξτρέμ πάνω στην κίνηση, με αυτόν να νικά τον Παπαδόπουλο με ωραίο σουτ για το 0-2.

Η ομάδα του Μάντζιου έδειξε να παίρνει ισχυρό προβάδισμα νίκης από πολύ νωρίς στην Αρκαδία, έχοντας μάλιστα και την ευκαιρία με τον Σαμόρα να κάνει τρία τα τέρματα της πριν το 30′, αλλά ο Κοσταρικανός άνοιξε το κοντρόλ στην προσπάθειά του να βγει πρόσωπο με τον Παπαδόπουλο.

Όλα αυτά μέχρι το 30′. Από εκεί και μετά το παιχνίδι πήρε άλλη τροπή, ο Άρης έχασε πλήρως τη συνοχή και τον αγωνιστικό ρυθμό που ο ίδιος επέβαλε, με τους γηπεδούχους να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και να γίνονται απειλητικοί για την εστία του Κουέστα.

Ο Ρεγκίς έχασε αυτό που δεν χάνεται στο 37′ προ κενής εστίας, αλλά η ομάδα του Ράσταβατς βρήκε το γκολ που άξιζε με βάση την απόδοσή της στο τελευταίο διάστημα του πρώτου μέρος με σκόρερ (ποιον άλλον) τον Χουάν Μιριτέλο. Ο Καλτσάς ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι μετά από άτσαλο μαρκάρισμα του Μοντόγια, με τον Αργεντινό φορ να αναλαμβάνει την ευθύνη και να μειώνει σε 1-2.

Καθοριστική εξέλιξη για το παιχνίδι, αφού οι γηπεδούχοι μπήκαν… αγριεμένοι στην επανάληψη και κατάφεραν να βρουν γρήγορα γκολ ισοφάρισης ξανά με «δράστη» τον Μιριτέλο, αυτή τη φορά με κεφαλιά και έλεγχο από το VAR. Το γκολ μέτρησε κανονικά και πριν προλάβει ο Άρης να συνέλθει από την ισοφάριση, τού ήρθε κατακέφαλα και η ανατροπή!

Οι Θεσσαλονικείς έδειχναν να μην έχουν καθαρό μυαλό, με τον Ζιλ να κάνει λάθος υπολογισμό στη φάση του 61′, τον Ζουγλή (που φαίνεται να τον βρίσκει στο πρόσωπο με τον αγκώνα) να μπαίνει «σφήνα» και να μοιράζει έτοιμο γκολ στον επερχόμενο και αμαρκάριστο Μουνάφο για το 3-2, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Ο Ευαγγέλου δεν έλεγξε καν τη φάση στο video, αποδεχόμενος την άποψη του VARιστα Ψαρρή, με το γκολ να μετράει κανονικά.

Το 3-2 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Αστέρα να κάνει απλά διαχείριση του σκορ και τον Άρη να μην βρίσκει τον τρόπο να γίνει απειλητικός στα τελευταία λεπτά, πλην ενός σουτ του Τζούρασεκ που κατέληξε λίγο άουτ στο 81′.

Τελικώς, οι Κίτρινοι πλήρωσαν ακριβά τις σημαντικές απουσίες των Νταρίντα (τιμωρημένος) και Βερστράτε (τραυματίας), με αποτέλεσμα να μπουν στο νέο έτος με γκρίνια, κάζο και παράπονα. Στον αντίποδα, σημαντικό τρίποντο για τον Αστέρα που έφτασε τους 23 βαθμούς και πλέον κοιτά μέχρι και την 5η θέση στην οποία βρίσκεται ο σημερινός του αντίπαλος.

ΑΣΤΕΡΑΣ – ΑΡΗΣ 3-2

Γήπεδο: «Θ. Κολοκοτρώνης», Τρίπολη

Διαιτητής: Ευαγγέλου

ΓΚΟΛ: 7′ Μορόν, 13′ Σουλεϊμάνοφ / 45′, 51′ Μιριτέλο, 61′ Μουνάφο

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, – Καρμόνα, Καστάνο, Ζουκάνοβιτς, Χουχούμης, – Μουνάφο (90’+1′ Μουνάφο), Γκος (74′ Αλάγκμπε), – Καλτσάς, Ζουγλής (75′ Σίτο), Ρεγκίς (90’+1′ Χριστόπουλος), – Μιριτέλο (83′ Μάντζης)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, – Οντουμπάζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια (83′ Φεράρι), – Ζουλ (67′ Σαβέριο), Πάρντο (83′ Ρουπ), – Σουλεϊμάνοφ, Σαμόρα (53′ Τζούρασεκ), Παναγίδης (46′ Μενέντες), – Μορόν.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς