23.3 C
Athens

Ολυμπιακός: Σε περίοπτη θέση το όνομα του Τρινκάο στην ερυθρόλευκη λίστα

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΘΛΟΥ από την Πορτογαλία, ο Ολυμπιακός βλέπει σοβαρά την περίπτωση του 24χρονου Τρινκάο, που φέτος δεν έχει βρει τον χώρο και τον χρόνο που θα ήθελε στο ρόστερ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Φραν Ναβάρο το απόγευμα της Παρασκευής (31/12), αλλά είναι δεδομένο πως δεν θα μείνει εκεί. Οι Ερυθρόλευκοι αναμένεται να ενισχυθούν και μάλιστα άμεσα στις θέσεις των στόπερ, χαφ και εξτρέμ, με τον Πέδρο Άλβες να έχει σηκώσει μανίκια και να αναζητά ιδανικές λύσεις για να κλείσουν οι «τρύπες» του ερυθρόλευκου ρόστερ.

Με τον Σκάρπα στην Ατλέτικο Μινέιρο πλέον και τους Σολμπάκεν – Μπρίνιτς στην πόρτα της εξόδου, ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί μεταγραφική τόνωση και στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, με έμφαση στα εξτρέμ. Η αγορά της Ιβηρικής αποτελεί πάντα μία βασική επιλογή για τους Πειραιώτες και με την έλευση του Πέδρο Άλβες είναι βέβαιο πως η πορτογαλική πλευρά θα έχει τον πρώτο λόγο, όπως και συνέβη και με την περίπτωση του Ναβάρο.

Με τους Ποντένσε και Φορτούνη να διανύουν εξαιρετική σεζόν, φαντάζει δύσκολο οι Ερυθρόλευκοι να κινηθούν αυτή τη στιγμή για έναν παίκτη που θα έρθει για να πάρει αμέσως φανέλα βασικού, ωστόσο ο πήχης παραμένει υψηλός και οι επιλογές από το «πάνω ράφι» μετρημένες. Πάνω σε αυτή τη λογική, οι Πειραιώτες φαίνεται να «σκαλίζουν» ξανά την περίπτωση του Τρινκάο, του 24χρονου Πορτογάλου εξτρέμ με θητεία σε Μπράγκα, Μπαρτσελόνα, Γουλβς και Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Πρόκειται για μία εξαιρετική περίπτωση ποδοσφαιριστή που σύμφωνα με πληροφορίες του athlosnews από την Πορτογαλία βρίσκεται σε περίοπτη θέση ανάμεσα στα ονόματα της «κλειστής» ερυθρόλευκης λίστας για την ενίσχυση στα επιθετικά άκρα.

Ο Τρινκάο δεν έχει βρει τον χώρο και τον χρόνο που θα ήθελε στο ρόστερ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και πλέον σκέφτεται ολοένα και πιο έντονα να συνεχίσει αλλού την καριέρα του, ενώ και ο πορτογαλικός σύλλογος θα ήταν ανοιχτός σε ενδεχόμενο παραχώρησής του με τη μορφή δανεισμού. Τη φετινή σεζόν με τη φανέλα της Σπόρτινγκ ο Τρινκάο μετράει 20 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό 2 ασίστ και 1 γκολ. Ωστόσο, στο πορτογαλικό πρωτάθλημα έχει παίξει μόλις σε 12 ματς με 207 λεπτά συμμετοχής, ερχόμενος συνεχώς και για ελάχιστο χρόνο από τον πάγκο. Με λίγα λόγια, δεν λογίζεται στα βασικά πλάνα της πορτογαλικής ομάδας παρά την εξαιρετική περσινή του σεζόν με 13 γκολ και 4 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Ολυμπιακός εξετάσει σοβαρά την περίπτωσή του, όπως έκανε και τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια, αλλά αυτή τη φορά με ένα αρκετά ισχυρό «όπλο» στις διαπραγματεύσεις. Τον Πέδρο Άλβες που έχει φτιάξει το όνομά του τα τελευταία χρόνια στην Πορτογαλία αλλά και τον Κάρλος Καρβαλιάλ στον πάγκο του, δυο ανθρώπους που η παρουσία τους θα μπορούσε να διευκολύνει την καλύτερη δυνατή ενσωμάτωση κάθε Πορτογάλου παίκτη στην ομάδα.

Σημειώνεται ότι το συμβόλαιο του Τρινκάο με την Σπόρτιγνκ ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου του 2026 και η χρηματιστηριακή του αξία, βάσει του Transfermarkt κυμαίνεται αυτή την περίοδο στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς