18.2 C
Athens

Ανοίγει και ο φάκελος των αποχωρήσεων στον Ολυμπιακό

Οι Ερυθρόλευκοι ψάχνονται για την ενίσχυσή τους αλλά παράλληλα έχουν να διαχειριστούν και το κομμάτι των αποδεσμεύσεων: Τα ονόματα που βρίσκονται στη λίστα της εξόδου από τον Πειραιά και η διαχείριση της κατάστασης από τον Πέδρο Άλβες

Ο Φραν Ναβάρο βρίσκεται από το Σάββατο (30/12) στην Ελλάδα για τα ιατρικά τεστ και τις υπογραφές με τον Ολυμπιακό, με τον 26χρονο Ισπανό φορ να αποτελεί την πρώτη διορθωτική κίνηση του Ιανουαρίου στους Πειραιώτες και να τίθεται άμεσα στη διάθεση του Κάρλος Καρβαλιάλ, με φόντο το πρώτο ματς του 2024 κόντρα στη Λαμία (3/1).

Ναβάρο: Έρχομαι σε πολύ μεγάλο σύλλογο, δεν είχα κανένα δισταγμό

Οι Πειραιώτες θα κινηθούν άμεσα για τουλάχιστον 3 ακόμη περιπτώσεις, με την προτεραιότητα να δίνεται στη θέση των στόπερ, χαφ και εξτρέμ. Την ίδια στιγμή στο Λιμάνι γίνονται και προχωρημένες κουβέντες για την αποδέσμευση συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών που δεν βρίσκονται στα πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού και γενικώς έχουν απογοητεύσει με την παρουσία τους στον Πειραιά.

Ο φάκελος των αποχωρήσεων έχει ανοίξει κι αναμένεται να κλείσει μόνο όταν σβηστούν τα ονόματα των παικτών που δεν υπολογίζονται και αυτή τη στιγμή πιάνουν χώρο στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ δίχως να συνεισφέρουν. Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγονται οι Σολμπάκεν και Φρέιρε, με τον πρώτο να οδεύει προς πρόωρη επιστροφή στη Ρόμα απ’ όπου είναι δανεικός στον Ολυμπιακό από το περασμένο καλοκαίρι και τον Αργεντινό στόπερ αντίστοιχα στην Πούμας, με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2025.

Ο Φρέιρε έχει αγωνιστεί μόλις σε 4 ματς της Super League φέτος, με την τελευταία του παρουσία πίσω στον Οκτώβριο. Από τότε λογίζεται ως τραυματίας και βρίσκεται εκτός πλάνων, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να επιθυμεί την άμεση λύση της σύντομης συνεργασίας μαζί του και την επιστροφή του παίκτη στο Μεξικό.

Τα ίδια ισχύουν και για τον Όλα Σολμπάκεν, ο οποίος ήρθε με μεγάλες προσδοκίες στην Ελλάδα αλλά σε κανένα σημείου του πρώτου εξαμήνου της σεζόν δεν κατάφερε να τις εκπληρώσει.

Από εκεί και πέρα, στο «κάδρο» των αποχωρήσεων ή της παραχώρησης με δανεισμό βρίσκονται και οι Κίνι, Ιμπόρα και Μπρίνιτς. O τελευταίος πήρε μία ευκαιρία από τον Καρβαλιάλ στο ματς με τον Ατρόμητο αλλά έδειξε ανέτοιμος κι εκτός ρυθμού, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να σκέφτονται έντονα πλέον την επιλογή του δανεισμού του σε άλλη ομάδα για να πάρει ματς στα πόδια του. Για τους Ιμπόρα και Κίνι η κατάσταση είναι πιο «θολή» αλλά αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα, με τις τελικές επιλογές από τον Πέδρο Άλβες, που δεδομένα θα έχει αρκετή δουλειά μέσα στον Γενάρη. Τόσο με τις μεταγραφές όσο και με τις αποδεσμεύσεις

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς