21.6 C
Athens

Premier League: Σβηστά τη Σέφιλντ η Μάντσεστερ Σίτι, αλλαγή χρόνου στην κορυφή η Άστον Βίλα

Φορτσάτη επέστρεψε στο σπίτι της η Μάντσεστερ Σίτι από το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και γιόρτασε την κατάκτηση του τίτλου στο Έτιχαντ με άνετη νίκη με 2-0 απέναντι στην ουραγό Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Οι Πολίτες παρά τις πολλές απουσίες τους δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των Λεπίδων και η ζωή τους έγινε εύκολη χάρη στο γρήγορο γκολ του Ρόδρι με σουτ εκτός περιοχής στο 14′.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και βρήκαν δύο καλές φάσεις με τον Οσούλα αλλά τίποτα περισσότερο αφού κυρίως αμύνονταν χαμηλά. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα βρήκε το δεύτερο γκολ στο 61′ με τον Άλβαρες έπειτα από το γύρισμα του Φόντεν και σφράγισε το αποτέλεσμα που φέρνει την ομάδα του στο -2 από την κορυφή.

Ένας… πρώην έκανε εορταστικό δώρο στην Άστον Βίλα

Μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, η Άστον Βίλα επέστρεψε στις νίκες. Οι Χωριάτες με αρκετό άγχος υπέταξαν με 3-2 την Μπέρνλι στο Βίλα Παρκ και χρειάστηκαν πέναλτι στο 89′ για να φτάσουν τους 42 βαθμούς και να πιάσουν στην κορυφή τη Λίβερπουλ που θα δώσει το δικό της παιχνίδι την Πρωτοχρονιά.

Ο αγώνας είχε δραματική εξέλιξη έπειτα από το 1-0 του Μπέιλι με δυνατό σουτ στο 28′. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 30′ με τον Αμντουνί έπειτα από κεφαλιά πάσα του Οσία, με την Άστον Βίλα να ανακτά το προβάδισμα στο 42′ με τον Ντιαμπί και να βλέπει το έργο της να απλοποιείται όταν ο Μπέργκε αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 56′.

Η ομάδα του Βενσάν Κομπανί παρά το αριθμητικό μειονέκτημα δεν κατέθεσε τα όπλα και ισοφάρισε στο 72′ όταν από βολέ του Τράφορντ ο Γκούντμουντσον με κεφαλιά βρήκε τον Λάιλ Φόστερ που έφυγε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε τον Μαρτίνες για το 2-2.

Ένας… πρώην παίκτης της Άστον Βίλα έγινε άθελά του ο ήρωας της πρώην ομάδας του. Ο Ράμσεϊ που είχε περάσει αλλαγή στο 59′ έκανε πέναλτι και στο 89′ ο Ντούγκλας Λουίζ λύτρωσε την ομάδα του για το 3-2.

Τρίποντο μετά από δύο μήνες η Κρίσταλ Πάλας, με σπασμένα φρένα η Γουλβς

Τη δεύτερη εντός έδρας νίκη στη σεζόν και πρώτη συνολικά μετά από σχεδόν δύο μήνες πανηγύρισε με ανατροπή η Κρίσταλ Πάλας που λύγισε με 3-1 την Μπρέντφορντ. Οι Μέλισσες προηγήθηκαν μόλις στο 2′ με τον Λιούις-Πότερ αλλά με τα δύο γκολ του άκρως φορμαρισμένου Ολίζ και με ένα του Έζε οι Αετοί πήραν το τρίποντο.

Την ίδια ώρα η Γουλβς συνέχισε τις υψηλές πτήσεις και κράτησε χαμηλά στη βαθμολογία την Έβερτον (στο +1 από τη Λούτον με ματς περισσότερο) χάρη στην ευρεία νίκη (3-0) που πέτυχε στο Μολινό για να πανηγυρίσει το τρίτο σερί τρίποντο στο πρωτάθλημα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 20ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 30/12

Λούτον – Τσέλσι 2-3 (80′ Μπάρκλεϊ, 87′ Αντεμπάγιο / 12′ 70′ Πάλμερ, 37′ Μαντουέκε)

Άστον Βίλα – Μπέρνλι 3-2 (28′ Μπέιλι, 42′ Ντιαμπί, 89′ πεν. Ντούγκλας Λουίζ / 30′ Αμντουνί, 72′ Φόστερ)

Κρίσταλ Πάλας – Μπρέντφορντ 3-1 (14′, 58′ Ολίζ, 39′ Έζε / 2′ Λιούις-Πότερ)

Μάντσεστερ Σίτι – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-0 (14′ Ρόδρι, 61′ Άλβαρες)

Γουλβς – Έβερτον 3-0 (25′ Κίλμαν, 53′ Κούνια, 61′ Ντόουσον)

Νότιγχαμ Φόρεστ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:30)

Κυριακή 31/12

Φούλαμ – Άρσεναλ (16:00)

Τότεναμ – Μπόρνμουθ (16:00)

Δευτέρα 1/1

Λίβερπουλ – Νιούκαστλ (22:00)

Τρίτη 2/1

Γουέστ Χαμ – Μπράιτον (21:30)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς