18.7 C
Athens

Μάντσεστερ Σίτι – Φλουμινένσε 4-0: Στην κορυφή του κόσμου με τον Γκουαρδιόλα να γράφει ιστορία

Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με τεσσάρα επί της Φλουμινένσε και τον Πεπ Γκουαρδιόλα να φτάνει τα τέσσερα τρόπαια

Οι ευρωπαϊκές ομάδες εξακολουθούν να έχουν τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Κάτοχος για τη φετινή χρονιά είναι η Μάντσεστερ Σίτι που καθάρισε πανεύκολα με 4-0 τη Φλουμινένσε και πανηγυρίζει το πρώτο της τρόπαιο στην παρθενική της συμμετοχή στη διοργάνωση (κάτι που δεν είχε καταφέρει ποτέ αγγλική ομάδα).

Για τον Πεπ Γκουαρδιόλα είναι μια ιστορική στιγμή αφού είναι πλέον ο προπονητής με τις περισσότερες κατακτήσεις (δύο με την Μπαρτσελόνα, ένα με την Μπάγερν και ένα πλέον με τη Μάντσεστερ Σίτι).

Οι πρωταθλητές Ευρώπης σημείωσαν το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης αφού μόλις στα 30″ από το δυνατό σουτ του Ακέ, ο Φάμπιο απέκρουσε ασταθώς και στην επαναφορά ο Άλβαρες με κεφαλιά-ψαράκι έκανε το 1-0.

Το 2-0 ήρθε στο 27′ μετά το σουτ του Φόντεν από τα αριστερά, με την μπάλα να βρίσκει στο πόδι του Νίνο και να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του Φάμπιο.

Ο Άγγλος σημείωσε το τρίτο γκολ της ομάδας του στο 72ο λεπτό έπειτα από το γύρισμα του Άλβαρες, με τον Αργεντινό επιθετικό να σκοράρει το 4ο γκολ και δεύτερο δικό του στο ματς για να χαρίσει το τρόπαιο στην ομάδα του.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς (74′ Γκβάρντιολ), Ντίας, Ακέ (81′ Μπομπ), Λιούις (60′ Κόβατσιτς), Ρόδρι (74′ Ακάντζι), Φόντεν (81′ Νούνες), Μπερνάρντο Σίλβα, Γκρίλις, Άλβαρες

ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ (Φερνάντο Ντενίζ): Φάμπιο, Ξαβιέ, Νίνο (74′ Μάρλον), Μέλο (60′ Μπαρμπόσα), Μαρσέλο (60′ Αλεξάντερ), Μαρτινέλι, Αντρέ, Αρίας, Γκάνσο (60′ Λίμα), Κένο (46′ Κένεντι), Κάνο

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς