21.2 C
Athens

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του «εκτελεστή» Ναβάρο και οι επόμενες κινήσεις στον Ολυμπιακό

Ο Ισπανός φορ έρχεται στον Πειραιά για να αποδείξει ότι παραμένει ένας «συνεπής γκολτζής», έχοντας τεράστιο κίνητρο για την εξέλιξή του - Ποιες είναι οι επόμενες μεταγραφικές κινήσεις που ετοιμάζει ο Πέδρο Άλβες

Ο Φραν Ναβάρο θα αποτελέσει την πρώτη διορθωτική κίνηση του Ολυμπιακού στη μεταγραφική αγορά του Ιανουαρίου, με τον 25χρονο Ισπανό επιθετικό να βρίσκεται ήδη στον δρόμο του για Πειραιά, ώστε να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία να υπογράψει το συμβόλαιό του, αρχικά με τη μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι.

Επιβεβαίωση από Κονσεϊσάο για τον Φραν Ναβάρο: «Έφυγε, θα είναι μέλος του Ολυμπιακού»

Ο φορ της Πόρτο αποτελεί προσωπική επιλογή του Πέδρο Άλβες, ο οποίος τον παρακολουθεί τα τελευταία χρόνια στην Πορτογαλία έχοντας ξεχωρίσει τις επιθετικές του ικανότητες από τη γεμάτη διετία του στη Ζιλ Βιθέντε, με απολογισμό 37 γκολ και 9 ασίστ σε σύνολο 78 αγώνων.

Αυτές του οι παραγωγικές χρονιές στο πορτογαλικό πρωτάθλημα σχεδόν τριπλασίασαν την αξία του κι έκαναν την Πόρτο να δαπανήσει 7 εκατομμύρια ευρώ το περασμένο καλοκαίρι για να τον κάνει δικό της, με τους «Δράκους» να έχουν την πολυτέλεια να τον λογίζουν ως τρίτο φορ πίσω από τους ιδιαίτερα φορμαρισμένους Ταρεμί και Εβανίλσον.

Αυτός ήταν κι ο λόγος που δεν μπόρεσε να βρει χώρο και χρόνο στο ρόστερ των Πορτογάλων, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη λύση του δανεισμού, ελπίζοντας πως στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό θα βρει ξανά τη φόρμα του.

Στα τεχνικά του χαρακτηριστικά, ξεχωρίζει για την ταχύτητά του με ή χωρίς την μπάλα, το «ξεπέταγμα» στις φάσεις και την άμεση εκτέλεση, σε κίνηση που θυμίζει Φερνάντο Τόρες στα καλά του. Αρκετά καλός χειριστής της μπάλας, μπαίνει δυναμικά στις φάσεις και έχει καλό άλμα παρότι δεν ξεχωρίζει για το ύψος του (1,79μ.). Παίκτης του προπονητή, που του αρέσει αρκετά να κινείται κι εκτός της μεγάλης περιοχής, αλλά και να δοκιμάζει το καλό του δεξί πόδι από μακρινές αποστάσεις.

Ο Ναβάρο έχει το τσαγανό αλλά και τη θέληση να διεκδικήσει άμεσα φανέλα βασικού στους Πειραιώτες και το μόνο βέβαιο είναι ότι έχει μεγάλο κίνητρο να δείξει πράγματα και στην Ευρώπη. Με λίγα λόγια, δεν έρχεται για τουρισμό αλλά με μία ξεκάθαρη αγωνιστική αποστολή στη χώρα μας.

Από εκεί και πέρα, οι Ερυθρόλευκοι μπαίνουν στην τελική ευθεία των επαφών τους και για τουλάχιστον τρεις ακόμη προσθήκες, που αφορούν τη θέση του στόπερ όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη, του εξτρέμ και του χαφ. Για τον εξτρέμ, μάλιστα, αναμένονται πιο άμεσες εξελίξεις, ενώ για τη θέση των χαφ «παίζουν» πάντα τα ονόματα των Αντρέ Όρτα, που τον γνωρίζει καλά ο Κάρλος Καρβαλιάλ από τα χρόνια του στην Μπράγκα, αλλά και του Αργεντίνου της Ρίβερ Πλέιτ (Παλαβεσίνο).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς