18.6 C
Athens

Ο Άρης «βλέπει» σοβαρά τον Φελίπε Μόρα για την ενίσχυση στη θέση του φορ

Ο 30χρονος Χιλιανός επιθετικός βρίσκεται στην «κλειστή» λίστα των Κίτρινων για την ενίσχυση στη γραμμή κρούσης: Το αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΑΘΛΟΥ για την περίπτωσή του και το ιατρικό παρελθόν του παίκτη που προβληματίζει

Στο «κάδρο» του Άρη για την ενίσχυση στη θέση του κεντρικού επιθετικού βρίσκεται ο Χιλιανός επιθετικός Φελίπε Μόρα, σύμφωνα με πληροφορίες του athlosnews.

Οι Κίτρινοι ψάχνονται για την ενίσχυσή τους στη θέση του κεντρικού επιθετικού ώστε να πλαισιώσουν τον Λορέν Μορόν για τη συνέχεια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, με τον 30χρονο Μόρα να είναι μία επιλογή που εξετάζεται σοβαρά, δίχως να προκύπτει ακόμα κάτι προχωρημένο.

Ο λόγος που για την ώρα οι Θεσσαλονικείς δεν προχωρούν τις επαφές μαζί του είναι κυρίως το βαρύ ιατρικό «παρελθόν» του, καθώς δεν έχει ούτε 7 μήνες από τότε που επέστρεψε στη δράση μετά από χειρουργική επέμβαση (για δεύτερη φορά σε διάστημα 2 ετών) στο γόνατό του. Την ίδια ώρα εξετάζονται κι άλλες επιλογές κυρίως από την ισπανική αγορά για την πλαισίωση του Μορόν, με τον Θ. Καρυπίδη να βρίσκεται στις τελικές επαφές με τους παίκτες που είναι γραμμένοι στη σχετική λίστα.

Ανάμεσά τους και ο Μόρα, που όταν είναι υγιής αποτελεί μία πολύ καλή λύση για δεύτερο φορ. Αυτή τη στιγμή ανήκει στο δυναμικό των Πόρτλαντ Τίμπερς στο MLS, έχοντας συμβόλαιο που έχει ισχύ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025. Δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Άρης σκέφτεται να τον αγοράσει, αλλά σε αυτή τη φάση η λογική λέει ότι θα τον προσεγγίσει για δανεικό μέχρι το καλοκαίρι… και βλέπουμε.

Μέσα στο 2023 ο Μόρα μετράει 6 γκολ και μία ασίστ σε 15 συμμετοχές με τους Τίμπερς, ενώ συνολικά στην πορεία του με την αμερικάνικη ομάδα έχει καταγράψει 86 συμμετοχές, με απολογισμό 30 γκολ και 9 ασίστ.

Παράλληλα, έχει αγωνιστεί στις Αουντάξ Ιταλιάνο της Χιλής, Πούμας στο Μεξικό και Κρουζ Αζούλ, αναζητώντας την πρώτη του πρόκληση στην Ευρώπη που μπορεί να τον φέρει στη Θεσσαλονίκη και το «Κλεάνθης Βικελίδης».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς