16.5 C
Athens

Ο Ολυμπιακός έκλεισε τον πρώτο γύρο με την καλύτερη άμυνα στη EuroLeague

Ο Ολυμπιακός αφήνει σιγά - σιγά πίσω του τα προβλήματα που τον ταλαιπώρησαν στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου γύρου και ετοιμάζει την αντεπίθεσή του χτίζοντας πάνω στην τρομερή άμυνα που παίζουν οι παίκτες του σε κάθε του ματς

Με δύο σερί νίκες εκτός έδρας και θετικό ρεκόρ (9-8) ο Ολυμπιακός έκλεισε τον πρώτο γύρο στη EuroLeague φιγουράροντας στην 8η θέση της βαθμολογίας. Οι Ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα τραυματισμών στον πρώτο γύρο, χρειάστηκε να ψαχτούν πολύ για να βρουν τη χημεία τους και μάλιστα έπειτα από ένα καλοκαίρι όπου η προετοιμασία ήταν ελλιπής λόγω απουσιών και τραυματισμών.

Αυτό που προσπάθησε – και εν τέλει κατάφερε – ο Ολυμπιακός είναι να διατηρήσει αναλλοίωτη την αγωνιστική φιλοσοφία του και να στηριχθεί στην άμυνά του για να πάρει νίκες και να διατηρηθεί ψηλά στη βαθμολογία.

Και λέμε πως ο Ολυμπιακός το κατάφερε γιατί μετά τη 17η αγωνιστική και την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, οι Ερυθρόλευκοι έχουν την καλύτερη άμυνα μεταξύ όλων των ομάδων με 1.244 πόντους παθητικό!

Η αμέσως επόμενη καλύτερη άμυνα είναι αυτή της πρωτοπόρου Ρεάλ Μαδρίτης που έχει 1.254 πόντους παθητικό και αμέσως μετά της Βαλένθια – που έχει ίδιο ρεκόρ (9-8) με τον Ολυμπιακό – που μετρά 1266. Οι υπόλοιπες 15 ομάδες έχουν σπάσει το φράγμα των 1.300 πόντων.

Παράλληλα, οι Ερυθρόλευκοι έχουν τη δεύτερη χειρότερη επίθεση με 1.289 πόντους και τους χωρίζει ένα… καλάθι από την Άλμπα που έχει 1.291! Μάλιστα, το καλάθι αυτό είναι εκείνο που σημείωσαν οι Γερμανοί στην εκπνοή για το 67-94 και με αυτό έγιναν η τρίτη καλύτερη επίθεση. Χειρότερη είναι εκείνη της Βαλένθια με 1.269 πόντους.

Το βέβαιο είναι πως ο Ολυμπιακός έχει βάλει τις βάσεις για έναν καλύτερο δεύτερο γύρο με όπλο την εξαιρετική του άμυνα καθώς και τις νέες προσθήκες και τη χημεία που χτίζεται μέρα με τη μέρα μέσα από τις προπονήσεις και χωρίς άλλες απουσίες λόγω τραυματισμών. Άλλωστε, ο Γιώργος Μπαρτζώκας εμφανίστηκε αισιόδοξος πως οι Ερυθρόλευκοι σκοπεύουν να αποτελέσουν μια από τις σκληρότερες ομάδες στη EuroLeague, κάτι που ήδη σε ένα βαθμό έχουν πετύχει παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισαν στον πρώτο γύρο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς