17.5 C
Athens

Οι λόγοι που ο Ολυμπιακός επιμένει για τον Λέο Περέιρα και οι άλλες περιπτώσεις στο μπλοκάκι του Άλβες

Οι αγωνιστικοί -κι όχι μόνο- λόγοι που καθιστούν ως πολυπόθητο τον 27χρονο αμυντικό της Φλαμένγκο και οι εναλλακτικές λύσεις στην αγορά των στόπερ για τον Ολυμπιακό που πλέον μάχεται και με τον χρόνο

Ο Ολυμπιακός έχει ρίξει όλο το βάρος τις τελευταίες ημέρες στο φλέγον ζήτημα απόκτησης ενός κεντρικού αμυντικού και το όνομα του Λέο Περέιρα φαίνεται να βρίσκεται ψηλότερα από κάθε άλλο στη λίστα του Πέδρο Άλβες.

Για την ώρα, όμως, αφού οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν τη χρονική πολυτέλεια να περιμένουν για πολύ τις οικονομικές προθέσεις της Φλαμένγκο, οι οποίες κρίνονται ως υπερβολικές, με τον ίδιο τον παίκτη να «ψηφίζει» Ολυμπιακό για τη συνέχεια της καριέρας του αναζητώντας το βήμα στην Ευρώπη.

Τα δεδομένα δεν έχουν αλλάξει και πολύ από την περασμένη Κυριακή, όταν διαβάσατε στον ΑΘΛO για το πώς έχει αυτή τη στιγμή η κατάσταση με την «υπόθεση Περέιρα». Η Φλαμέγνκο εξακολουθεί να αξιώνει ένα ποσό κοντά στα 7 εκατομμύρια ευρώ και οι Ερυθρόλευκοι θα καταθέσουν επίσημη πρόταση για την απόκτηση του παίκτη μόνο αν αυτές οι απαιτήσεις των Βραζιλιάνων μειωθούν σχεδόν στο μισό. Πάντως, για την ώρα έχουν ως ισχυρούς συμμάχους τους τόσο ο Ροντινέι όσο και τον μάνατζερ του παίκτη τον έχουν… ψήσει για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, ενώ και ο Λέο Περέιρα φαίνεται να ψάχνεται εδώ και καιρό για την ευρωπαϊκή πρόκληση.

Ο Περέιρα παρά το ύψος του (1,89μ.) είναι πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια, έχει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, είναι κυρίαρχος στον αέρα (έχοντας πέρυσι την κορυφαία επίδοση στις κερδισμένες εναέριες μονομαχίες στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα) και επιπλέον έχει τα ηγετικά χαρακτηριστικά που ζήτησε ο Καρβαλιάλ για τα στόπερ. Γενικά ένας παίκτης με καλή φυσική κατάρτιση, πολλά παιχνίδια στα πόδια του και μαθημένος στον πρωταθλητισμό. Όλα τα στοιχεία που αυτή τη στιγμή λείπουν από το κέντρο της άμυνας των Πειραιωτών.

Από εκεί και πέρα όμως δεν αποτελεί τη μόνη λύση για την δεδομένη ενίσχυση στα στόπερ. Πέδρο Άλβες, Ιγνάσιο Ναβάρο και Αντόνιο Κορδόν «σκαλίζουν» κυρίως την πορτογαλική αλλά και την αγορά της Λατινικής Αμερικής για να βρουν τον παίκτη με τα παραπάνω στοιχεία που θα έρθει για να «δέσει» άμεσα με το υπόλοιπο σύνολο και να διεκδικήσει από την αρχή φανέλα βασικού στο Λιμάνι.

Μία ακόμα (καλή) περίπτωση από την αγορά της Βραζιλίας είναι ο 25χρονος Χοακίμ της Σάντος, η οποία φέτος υποβιβάστηκε στη β’ κατηγορία και ως ένα από τα πιο «βαριά» συμβόλαια, δεδομένα θα αναζητήσει κάτι καλύτερο, με τους συμπατριώτες του να εμπλέκουν και τον Ολυμπιακό στα σενάρια για το μέλλον του.

Τη δεδομένη χρονική περίοδο η χρηματιστηριακή του αξία κυμαίνεται στα 6 εκατομμύρια ευρώ, αλλά με τη Σάντος σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και τον παίκτη… φευγάτο, λογικά αυτή η τιμή μπορεί να πέσει και χαμηλότερα…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς