19 C
Athens

ΠΑΟΚ: Τα ρεκόρ της νίκης στην Καισαριανή και ο Ντεσπόντοφ που μπαίνει για τα καλά στην εξίσωση

Τα τρία ιστορικά ρεκόρ που άφησε πίσω του το σαρωτικό πέρασμα του ΠΑΟΚ από την Καισαριανή και ο Ντεσπόντοφ που μπήκε στα παπούτσια των Τάισον και Ζίβκοβιτς δίνοντας νέα αύρα στην επίθεση του Δικεφάλου

Το σαρωτικό πέρασμα του ΠΑΟΚ από την Καισαριανή όπου επικράτησε με 0-6 της Κηφισιάς ήταν απολύτως λογικό να αφήσει πίσω του μια σειρά από ιστορικά ρεκόρ για τον Δικέφαλο.

Κηφισιά – ΠΑΟΚ 0-6: Γιορτές στην κορυφή με ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας στην Καισαριανή

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε μία άνετη νίκη με ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας αφού έκανε γκολ τις 6 από τις συνολικά 11 τελικές που είχε στην εστία. Όλα αυτά μάλιστα με έξι διαφορετικούς σκόρερ, που αποτελεί το ένα ρεκόρ από τα συνολικά τρία των Ασπρόμαυρων στην έδρα των νεοφώτιστων.

Συγκεκριμένα, ο Δικέφαλος είχε για πρώτη φορά στην ιστορία έξι διαφορετικούς σκόρερ σε ματς που πετυχαίνει έξι τέρματα. Έξι διαφορετικοί σκόρερ έχουν υπάρξει ξανά στο παρελθόν, σε παιχνίδι που ωστόσο οι Ασπρόμαυροι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα 7 φορές.

Να πετυχαίνει μια ομάδα έξι γκολ είναι από μόνο του μεγάλο επίτευγμα, πόσο μάλλον όταν το κάνει εκτός έδρας. Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία του συλλόγου που σκοράρει έξι τέρματα σε εκτός έδρας παιχνίδι. Η προηγούμενη ήταν πριν 47 χρόνια, όταν ο Δικέφαλος είχε επικρατήσει με 1-6 του Ατρομήτου.

Τέλος, ο ΠΑΟΚ πέτυχε για πρώτη φορά στην ιστορία του τρεις διαδοχικές εκτός έδρας νίκες σκοράροντας τουλάχιστον τέσσερις φορές. Πριν το ματς με την Κηφισιά προηγήθηκαν οι εκτός έδρας νίκες κόντρα σε Ολυμπιακό (2-4) και Αστέρα Τρίπολης (1-4).

Τα ρεκόρ είναι για σπανέ και μπορεί στο τέλος να μην προσφέρουν τίποτα παραπάνω από μια απλή καταγραφή στοιχείων. Ωστόσο αποτυπώνουν και την κατάσταση που μπορεί να βρίσκεται μια ομάδα τη δεδομένη χρονική περίοδο.

Ο ΠΑΟΚ πάει με εντυπωσιακό τρόπο στις διακοπές των Χριστουγέννων, με τα ματς απέναντι σε Αστέρα και Κηφισιά να είναι ο καθρέφτης του δυνατού στοιχείου φέτος. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει καταφέρει να γεννήσει πολλούς πρωταγωνιστές και αυτό δεν έχει να κάνει απαραίτητα με το γεγονός πως Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ, Τόμας, Μουργκ, Οζντόεφ και Τσιγγάρας βρήκαν χθες τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Τόμας Μουργκ είναι το πρώτο πρόσωπο που έρχεται απευθείας στο μυαλό όλων, με τον Αυστριακό να κάνει την καλύτερη του σεζόν με την ασπρόμαυρη φανέλα και να φτάνει στο χθεσινό παιχνίδι τα 8 γκολ και τις 2 ασίστ.

Στα τελευταία δύο παιχνίδια ο Δικέφαλος αγωνίστηκε χωρίς του δύο καλύτερους του παίκτες μέχρι στιγμής στη σεζόν, τους Τάισον και Ζίβκοβιτς. Η απουσία τους όχι μόνο δεν κόστισε, αλλά έδωσε την ευκαιρία στον Κίριλ Ντεσπόντοφ να βγει μπροστά και να μπει για τα καλά και αυτός στην εξίσωση.

Ο Βούλγαρος είναι η πιο ακριβή μεταγραφή του περασμένου καλοκαιριού για τους Ασπρόμαυρους και η αλήθεια είναι ότι μέχρι και το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης έψαχνε ακόμη τα βήματα του.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν κακός, αλλά σίγουρα δεν ήταν ο ποδοσφαιριστής που εμφανίστηκε στα δύο τελευταία παιχνίδια.

Ο 27χρονος σκόραρε δύο φορές στην Τρίπολη και μία στην Καισαριανή, φτάνοντας έτσι τα 4 γκολ στο πρωτάθλημα, με τα τρία από αυτά να είναι στους τελευταίους δύο αγώνες.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο δημιουργικό κομμάτι. Τέσσερις συνολικά ασίστ, οι τρεις στο χθεσινό ματς, στο οποίο αν και έγινε εξαιρετική δουλειά από όλη την ομάδα ο τίτλος του MVP του ανήκει δικαιωματικά.

26/32 επιτυχημένες μεταβιβάσεις, 4 πάσες κλειδιά στους συμπαίκτες του με τις τρεις από αυτές να γίνονται γκολ, 2 τελικές στην εστία η μία γκολ και 4/5 επιτυχημένες ντρίπλες. Αυτά είναι λίγα από όσα έκανε ο Βούλγαρος χθες στην Καισαριανή.

Κάπως έτσι ο Ραζβάν Λουτσέσκου βλέπει να παίρνει πράγματα από έναν παίκτη που τον περίμενε -και πίστευε- αρκετά, με τη σεζόν να έχει ακόμη πολύ δρόμο και τις διαφορές να είναι στο όριο μιας νίκης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς