17.7 C
Athens

Η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο για να «μπλοκάρει» τη συμμετοχή συλλόγων της Premier League στην ESL

Το εγχείρημα της European Super League επέστρεψε για τα καλά στην ποδοσφαιρική καθημερινότητα και όπως όλα δείχνουν, αυτή τη φορά, ήρθε για να μείνει.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε τη νεοσύστατη Λίγκα που βέβαια δεν έχει προλάβει ακόμα… να συσταθεί αλλά βρίσκεται προ των πυλών, αν αναλογιστεί κανείς την ίδια όρεξη και το πάθος των δημιουργών της, με τους Φλορεντίνο Πέρεθ και Ζουάν Λαπόρτα να κινούν τα νήματα εναντίον των FIFA και UEFA.

Η αντεπίθεση της ESL ξεκινά: Το ξέσπασμα του Πέρεθ, οι δωρεάν αγώνες και η «ευρωπαϊκή πυραμίδα» της UEFA

Πάντως, σαν μία πρώτη αντίδραση λογίζεται αυτή της αγγλικής κυβέρνησης, που ετοιμάζει ήδη σχέδιο «μπλοκαρίσματος» στις ομάδες της Premier League που θα σκεφτούν την ένταξή τους στην ESL. Πώς θα το καταφέρει αυτό; Μέσω νομοθεσίας που θα εμποδίζει τους αγγλικούς συλλόγους να εντάσσονται σε διαφορετική Λίγκα από τον ερχόμενο Γενάρη κι έπειτα.

«Θα εισαγάγουμε νομοθεσία που θα το κάνει πραγματικότητα και θα εμποδίσει τους συλλόγους να συμμετάσχουν σε παρόμοιες διοργανώσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων το Υπουργείο Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού μετά τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς