20.9 C
Athens

Άρης – Λαμία 2-2: Οι Φθιώτες σόκαραν (ξανά) τους Θεσσαλονικείς με γκολ-μαχαιριά στο 95′

Απώλεια-σοκ με γκολ του Μάλτσι στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα για τον αδιόρθωτο Άρη, που δεν τελείωσε νωρίτερα την υπόθεση νίκη και θα κάνει «μαύρα» Χριστούγεννα δεχόμενος νέο αγωνιστικό χαστούκι από τη Λαμία του Βόκολου

Ο Άρης αγχώθηκε, ρίσκαρε και στο τέλος το πλήρωσε ακριβά, με τη Λαμία να κάνει ξανά «χαρακίρι» στους Θεσσαλονικείς «κλέβοντας» τον βαθμό της ισοπαλίας με όμορφο γκολ του Μάλτσι στο 95′!

Νέα απώλεια σοκ με αντίπαλο τη Λαμία για τον Άρη (είχε ηττηθεί και στον πρώτο γύρο), με τους μαχητικούς Φθιώτες να εξελίσσονται σε κακό δαίμονα των Κιτρίνων τα τελευταία χρόνια σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Σε άλλο ένα φετινό ματς, ο Λορέν Μορόν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Άκη Μάντζιου, με τον Ισπανό πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος με 9 τέρματα να πετυχαίνει και τα δύο γκολ των Θεσσαλονικέων, απέναντι σε έναν εξαιρετικό Κοσέλεφ που έκανε ό,τι περνούσε από τα χέρια του για να κρατήσει όρθιους τους Φθιώτες. Κι ως ένα βαθμό το κατάφερε.

Προηγήθηκε με πέναλτι του Μορόν στο 48′ ο Άρης, με τη Λαμία να ισοφαρίζει στο 57′ με σουτ του Ακούνια μέσα από την περιοχή, για να έρθει ξανά ο Ισπανός φορ να «γράψει» το  2-1 με κεφαλιά στο 74′. O Μάλτσι, όμως, είχε τον τελευταίο λόγο στα τελευταία δευτερόλεπτα διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα (2-2)!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο ημίχρονο, σε συνδυασμό με το άχαρο σκηνικό στις άδειες εξέδρες του Χαριλάου ήταν για… ύπνο. Ο Άρης είχε μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν ήταν ούτε τόσο απειλητικός, ούτε με διάρκεια στο παιχνίδι του, τη στιγμή που η Λαμία είχε όλη την προσοχή της στην άμυνα, απειλώντας ελάχιστα την εστία του Κουέστα με γεμίσματα και αντεπιθέσεις.

Αυτό που κρατάμε από το πρώτο μέρος είναι μόνο η στιγμή του Μενέντες λίγο πριν τη λήξη, με τον Αργεντινό εξτρέμ να πιάνει ένα ωραίο σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής, με τον Κοσέλεφ να αγγίζει όσο χρειάζεται την μπάλα για να τη στείλει στο δοκάρι αποτρέποντας τον κίνδυνο.

Στο δεύτερο ημίχρονο γράφτηκε ολόκληρη η ιστορία του αγώνα σε φινάλε-θρίλερ, με τον «καυτό» Μορόν να ήταν κοντά στο να υπογράφει άλλη μία νίκη για τον Άρη, αλλά την ομάδα του Βόκολου να κάνει ξανά τη ζημιά και να παραμένει σταθερά στην 7η θέση της κατάταξης με 17 βαθμούς.

Το 1-0 ήρθε νωρίς στην επανάληψη, όταν στο 48ο λεπτό ο Μορόν έβαλε σωστά το σώμα του μπροστά από τον Κορνέζο που ακούμπησε την μπάλα με το χέρι του και διαιτητής και VAR υπέδειξαν σωστά την άσπρη βούλα.

Ο Μορόν δεν λάθεψε και με ψύχραιμο τρόπο νίκησε τον Κοσέλεφ για το 1-0. Η Λαμία έπρεπε να δεχθεί γκολ για να πάρει μέτρα στο γήπεδο και με το που το έκανε έγινε απειλητική.

Αρχικά, προειδοποίησε με τον Καρλίτος, το σουτ του οποίου από καλή θέση σταμάτησε πάνω στον Κουέστα και στη συνέχεια σε κόρνερ. Από ένα κόρνερ ελάχιστα λεπτά αργότερα προήλθε η ισοφάριση των Φθιωτών με την υπογραφή του Ακούνια, που επωφελήθηκε από τις κόντρες και με την μπάλα στρωμένη μπροστά του από πλεονεκτική θέση την έστειλε στο βάθος της εστίας του Κουέστα.

Ο Μορόν «χτύπησε» ξανά 17 λεπτά μετά, με τον Νταρίντα να πιστώνεται την τρίτη του ασίστ στη σεζόν, αλλά ο Άρης σπατάλησε μία σειρά ευκαιριών στη συνέχεια, με τον εντυπωσιακό Κοσέλεφ να τού υψώνει τείχος μπροστά από την εστία και στο τέλος το πλήρωσε. Μία αμυντική αδράνεια στο πίσω δοκάρι από την αριστερή πλευρά -έτσι όπως αμυνόταν οι Κίτρινοι- ήταν αρκετή για να δώσει την ευκαιρία στον Μάλτσι να πετύχει το πρώτο του γκολ στη Super League και να χαρίσει έναν απρόσμενο και πολύ σημαντικό βαθμό στην ομάδα του πριν την διακοπή των Χριστουγέννων.

ΑΡΗΣ – ΛΑΜΙΑ 2-2

Γήπεδο: Χαριλάου, Θεσσαλονίκη

Διαιτητής: Βάτσιος

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Νταρίντα (94′ Τζούρασεκ), Ζουλ (94′ Βερστράτε), Πάρντο (46′ Σαμόρα), Σουλεϊμάνοφ (90′ Κάρλσον), Μενέντες (67′ Ρουπ), Μορόν.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμαράλ, Σιμόν, Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Τζανδάρης, Νούνιες (72′ Στάνκο), Τσιλούλης (92′ Τσούκαλος), Σλίβκα (85′ Μάλτσι), Ακούνια (72′ Τόσιτς), Καρλίτος (85′ Σίντκλεϊ).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς