16.2 C
Athens

Μπάνκι: Αυτό ήταν το κλειδί για την ανατροπή, παραμένει υποψήφιος για τον τίτλο ο Ολυμπιακός

Ο Ιταλός τεχνικός της Βίρτους αφού παρηγόρησε τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη μετά το τέλος του αγώνα, τα είπε όλα μέσα σε λίγες λέξεις για την έκβασή του, εκθειάζοντας ξανά το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα, που τοποθετεί ακόμα στα μεγάλα φαβορί για την κούπα στη Euroleague

Ο Λούκα Μπάνκι κλήθηκε να σχολιάσει την οριακή νίκη της Βίρτους Μπολόνια επί του Ολυμπιακού με 69-67, ορίζοντας την «τύχη» ως κλειδί για την ανατροπή της ομάδας του, προσθέτοντας πάντως πως ο ίδιος και οι παίκτες του είχαν την αίσθηση ότι θα γυρίσουν το ματς από τις αρχές της 3ης περιόδου.

Ξέσπασμα Μπαρτζώκα: «Όλες οι αποφάσεις των διαιτητών ήταν εναντίον μας στην 4η περίοδο»

Παράλληλα, ο Ιταλός πρώην τεχνικός της ΑΕΚ, που παρηγόρησε τον πρώην παίκτη του, Γιαννούλη Λαρεντζάκη μετά το τέλος της αναμέτρησης, εκθείασε ξανά την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα τονίζοντας ότι είναι ένα σπουδαίο και έμπειρο σύνολο, από τις κορυφαίες ομάδες της Euroleague που παραμένει βασικός υποψήφιος για τον τίτλο.

Αναλυτικά τα λόγια του:

«Μεγάλη νίκη, κάναμε μια ιδιαίτερη προσπάθεια απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκας. Ο Ολυμπιακός έβαλε αμέσως άμυνα και σωματικότητα στο γήπεδο. Απαντήσαμε καθυστερημένα, αλλά απαντήσαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο παλέψαμε, επιστρέψαμε και στο τέλος βρήκαμε τις λύσεις για να κερδίσουμε. Συγχαίρω την ομάδα, που σε μια στιγμή δυσκολίας βρήκαν την δύναμη για να ανατρέψουν τον αγώνα και να βρουν άλλη μια νίκη με κύρος», ανέφερε αρχικά.

Τι άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο; «Είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα, και είχαν χρόνο να προετοιμαστούν, το All Star Game είχε γίνει στην Ελλάδα. Έφτασαν εδώ συγκεντρωμένοι. Παλέψαμε να βρούμε χώρο, αλλά δεν τα παρατήσαμε και στο ημίχρονο βρήκαμε την ενέργεια να παίξουμε στα ίσα το ματς. Αυτό που θα με στεναχωρούσε θα ήταν να χάσω χωρίς να παίξω. Αυτές είναι ιδιαίτερες βραδιές, δεν μπορείς να φαίνεσαι χαμένος. Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε την ταυτότητα μιας ομάδας που θέλει να αγωνιστεί. Η επίθεσή μας στο πρώτο ημίχρονο ήταν κακή είχαμε μόνο 20% στο σουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε στο επίπεδο που μπορούμε. Είχα την αίσθηση από την αρχή του τρίτου δεκαλέπτου ότι θα γυρίσει το παιχνίδι».

Η απόδοση του Ντόμπριτς: «Έχει χαρακτηριστικά που δίνουν συνέπεια στο παιχνίδι μας. Περιμένουμε πολλά από αυτόν και ελπίζω αυτή η παράσταση να χρησιμεύσει ως κίνητρο για να βρει αυτοπεποίθηση και συνέχεια».

Για το κλειδί της ανατροπής: «Τύχη… Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα κλειδιά. Η δικιά τους είναι μια σπουδαία ομάδα, η οποία είναι ακόμα στο στάδιο της ολοκλήρωσης, αλλά παραμένει μια από τις υποψήφιες για τον τίτλο. Εμείς έχουμε όμως την ταυτότητα να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό ακόμα και σε έναν τόσο δύσκολο αγώνα και απέναντι σε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο. Απαντήσαμε με τα όπλα μας, την άμυνα και την πειθαρχία μας».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς