22.4 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο πιστός στρατιώτης Ελ Αραμπί και τα πρώτα δείγματα της νοοτροπίας Καρβαλιάλ

Η κλασσική αξία του Ελ Αραμπί που «εκτέλεσε» και την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία χάρισε το πρώτο τρίποντο στον Ολυμπιακού στη Super League επί εποχής Καρβαλιάλ, με τον Πορτογάλο τεχνικό να έχει αρκετή δουλειά μπροστά του για να φέρει ξανά τους Πειραιώτες σε ρόλο οδηγού στη βαθμολογία

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι ένας εκ των κορυφαίων στράικερ στη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού, αν όχι ο κορυφαίος βάσει αριθμών, κι αυτό δεν αλλάζει όσοι προπονητές κι αν περάσουν, σ’ όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται η ομάδα.

Ο Μαροκινός επιθετικές με κρύο αίμα σκόραρε σε κρίσιμο σημείο του αγώνα στο ματς με τον Πανσερραϊκό για να χαρίσει μία ακόμη πολύτιμη νίκη στην ομάδα του, που την είχε πολύ ανάγκη για να πάει με καθαρό μυαλό στην ακόμα πιο δύσκολη δοκιμασία στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο (21/12) στο τελευταίο ματς πριν την διακοπή των Χριστουγέννων.

Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός 0-1: Στο -1 με το κρύο αίμα του Ελ Αραμπί

Αυτή τη νίκη, έστω και με άγχος, την είχε ανάγκη και ο Κάρλος Καρβαλιάλ, στην πρώτη του παρουσία στον ερυθρόλευκο πάγκο σε αγώνα της Super League. Ο Πορτογάλος τεχνικός είδε την επιθετική γραμμή των Πειραιωτών να πετάει σπίθες την περασμένη Πέμπτη κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα, με το αμυντικό πούλμαν των Σερραίων να δυσκολεύει αρκετά την προσπάθεια για μία ανάλογη επίδοση το απόγευμα της Δευτέρας. Η νοοτροπία, όμως, έμεινε ίδια.

Ο Καρβαλιάλ θέλει να βλέπει άμεσο και γρήγορο παιχνίδι από τους παίκτες του, δίνει αρκετή έμφαση στο πλάτος της επίθεσης και τα άκρα (αμυντικά και επιθετικά) και προσπαθεί ακόμα να «φτιάξει» την άμυνά του, όπου δεδομένα θα χρειαστεί ενίσχυση ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Γενάρη.

Καρβαλιάλ: Έχουμε εξελιχθεί ως ομάδα, δεν είναι κάτι συνηθισμένο η απουσία του κόσμου από τα γήπεδα

Στις Σέρρες, ο Ολυμπιακός απειλήθηκε ελάχιστα -έως καθόλου- από την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, έλεγχε απόλυτα τον ρυθμό και μετά το προβάδισμά του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είχε την ένταση του αγώνα με την Τόπολα. Ήταν τέτοιος ο ρυθμός και οι συνθήκες που επέβαλαν οι Σερραίοι με το αμυντικό τους παιχνίδι, που δεν γινόταν να δούμε κάτι διαφορετικό. Ο Καρβαλιάλ είναι ξεκάθαρο ότι αναζητά την ισορροπία σε όλες τις γραμμές του γηπέδου και για την ώρα, σε αυτό το μικρό δείγμα γραφής που μας έχει δώσει, το πετυχαίνει. Με οδηγό τις «παλιοσειρές» Φορτούνη, Μασούρα, Ποντένσε, Μαντί Καμαρά και Ελ Αραμπί και νέο αίμα τους Ελ Κααμπί, Έσε, Ορτέγκα και Ροντινέι, ο Ολυμπιακός βρίσκει ξανά τις σταθερές του και μένει να φανεί αν θα έχουν και την απαιτούμενη διάρκεια.

Οι μεταγραφές θα γίνουν, αλλά το πιο σημαντικό τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ο Καρβαλιάλ να βρει τρόπο να πάρει το 100% από τους υπάρχοντες παίκτες του ρόστερ, που με δεδομένες τις σταθερές απουσίες των Φρέιρε, Σκάρπα, Σολμπάκεν και Πορόσο, με το ζόρι γεμίζουν το πούλμαν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς