18.7 C
Athens

Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός 0-1: Στο -1 με το κρύο αίμα του Ελ Αραμπί

Με ένα εύστοχο πέναλτι του Γιουσέφ Ελ Αραμπί οι μετριότατοι Ερυθρόλευκοι βρήκαν τον τρόπο να... ξεπαρκάρουν το πούλμαν του Πάμπλο Γκαρσία και μια αγωνιστική πριν το κλείσιμο του 2023 βρίσκονται στο -1 από την κορυφή

Μετά το επιτυχημένο ευρωπαϊκό ντεμπούτο απέναντι στην Μπάτσκα Τόπολα, ήρθε η σειρά μιας επιτυχημένης εγχώριας πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό για τον Κάρλος Καρβαλιάλ. Ο Πορτογάλος προπονητής κόουτσαρε τους Ερυθρόλευκους στην εκτός έδρας δύσκολη νίκη με 0-1 απέναντι στον Πανσερραϊκό που παρατάχθηκε χωρίς διάθεση να επιτεθεί και δεν είχε σχέση με την τολμηρή ομάδα που είχε εμφανιστεί στο Καραϊσκάκη στον πρώτο γύρο.

Το γκολ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί από το σημείο του πέναλτι αποδείχθηκε χρυσάφι για τους Ερυθρόλευκους που είναι ισόβαθμοι στους 31 με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και στο -1 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της Super League.

Ένας εκ των κορυφαίων φορ στην ιστορία του Ολυμπιακού πέτυχε αυτό το γκολ που υπενθυμίζει σε όλους τους υπόλοιπους διεκδικητές πόσο… μέσα στη μάχη του τίτλου και πόσο αποφασισμένοι είναι οι Ερυθρόλευκοι που είχαν συμπαγή αμυντική λειτουργία, ανακτούσαν άμεσα την μπάλα και δεν δέχθηκαν την παραμικρή ευκαιρία από τους Σερραίους.

Η αναμέτρηση είχε λιγοστές ευκαιρίες με τον Πανσερραϊκό να οχυρώνεται στην άμυνα με μια διάταξη που θύμιζε αρκετά 3-6-1. Οι Σερραίοι είχαν την πρώτη – και μοναδική – καλή στιγμή τους στο πρώτο μέρος με την αδύναμη κεφαλιά του Μπέργκστρεμ που κατέληξε στην αγκαλιά του Πασχαλάκη.

Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα χωρίς γρήγορη κυκλοφορία αλλά με όσο το δυνατόν πιο ακριβείς μεταβιβάσεις και να δώσει πλάτος με τους δύο ακραίους του.

Η σφιχτή διάταξη των γηπεδούχων όμως υποχρέωσε τον Ολυμπιακό να καταφύγει σε πολλά σουτ (αρκετά εκτός περιοχής) με τους Έσε, Καμαρά και Φορτούνη να επιχειρούν να αιφνιδιάσουν ανεπιτυχώς τον Χόβαν. Η κορυφαία στιγμή για τους Ερυθρόλευκους καταγράφηκε στο 37′ όταν ο Ελ Κααμπί έπιασε την κεφαλιά από το γέμισμα του Φορτούνη αλλά η εστία του Χόβαν δεν παραβιάστηκε.

Με την είσοδο των Τομάς και Σοφιανού ο Πανσερραϊκός θέλησε να γίνει κάπως πιο γρήγορος και άμεσος στο δεύτερο μέρος αλλά ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να έχει τον πρώτο λόγο στην κατοχή της μπάλας και τις ευκαιρίες.

O Ποντένσε έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 54′ μετά την κακή εκτίμηση του Αυλωνίτη, με τον Καρβαλιάλ από το 61′ να αποφασίζει να παίξει με δύο καθαρόαιμους φορ και τον Ελ Αραμπί αντί του Ποντένσε.

Δεν πέρασαν μερικά λεπτά και ο Μασούρας ανατράπηκε από τον Δεληγιαννίδη εντός περιοχής με τον Ελ Αραμπί να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να χρίζεται σκόρερ υπογράφοντας χρυσό τρίποντο με το δεύτερο γκολ του στα δύο τελευταία του παιχνίδια.

Η τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα είχε φυσικά την υπογραφή του αφού στο 89′ ο Μασούρας τον τροφοδότησε κάθετα, εκείνος πέρασε τον Χοβάν και πλάσαρε αλλά πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή ο Θυμιάνης απομάκρυνε σε κόρνερ.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1

Σκόρερ: 65′ πεν. Ελ Αραμπί

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Σερρών

Διαιτητής: Τσαγκαράκης

Κίτρινες: Στάικος / Ντόη, Φορτούνης, Μπιανκόν, Έσε

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Ντόη, Ορτέγκα, Καμαρά, Έσε, Φορτούνης (90′ Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (90′ Ρίτσαρντς), Ποντένσε (61′ Ελ Αραμπί), Ελ Κααμπί (81′ Μπιέλ)

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χοβάν, Δεληγιαννίδης (85′ Ντανκερλούι), Μπέργκστρεμ, Αυλωνίτης, Πηλέας (46′ Τομάς), Θυμιάνης, Στάικος, Ουεντραόγκο (79′ Μορέιρα), Χατζηστραβός, Μασαρίποφ (69′ Μούργος), Μπαΐροβιτς (46′ Σοφιανός)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς