18.3 C
Athens

Άρης – ΟΦΗ 1-0: Με κυνικότητα και Νταρίντα οι Κίτρινοι επέστρεψαν στις νίκες

Οι Θεσσαλονικείς έκαναν τα απολύτως απαραίτητα για να πετύχουν μια ακόμη νίκη στο άδειο Χαριλάου, κόντρα στους σχεδόν ακίνδυνους Κρητικούς στο ντεμπούτο του Πεπε Μελ στον ασπρόμαυρο πάγκο

Ο Άρης ήθελε να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα από την ΑΕΚ στην OPAP Arena και τα κατάφερε με κυνικότητα (1-0) κόντρα στον επικίνδυνο ΟΦΗ, που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις δικές του στιγμές κι έφυγε με άδεια χέρια από τη Θεσσαλονίκη στο ντεμπούτο του Ισπανού Πέπε Μελ στον πάγκο του.

Σε ένα άχαρο σκηνικό στις άδειες κερκίδες του Χαριλάου, η ομάδα του Άκη Μάντζιου έκανε τα απολύτως απαραίτητα, όντας απόλυτα κυρίαρχη στο πρώτο μέρος που θα μπορούσε να βρει περισσότερα τέρματα, ενώ στο δεύτερο παρότι έδωσε χώρους στους Κρητικούς δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και έψαξε να τελειώσει το ματς με ένα δεύτερο γκολ στην κόντρα επίθεση, δίχως να της βγει.

Ο Βλαντιμίρ Νταρίντα ήταν αυτός που έδωσε τη λύση με τυχερό τρόπο και ωραίο πλασέ σε κομβικό σημείο του αγώνα (39′), για αυτή που ήταν η πέμπτη νίκη του Άρη σε επτά εντός έδρας παιχνίδια, με το Κλεάνθης Βικελίδης να μην μοιάζει τόσο αφιλόξενο πλέον για το σύνολο του Μάντζιου.

Στον αντίποδα, οι Ασπρόμαυροι της Κρήτης ήταν σαφώς βελτιωμένοι σε σύγκριση με την εποχή Νταμπράουσκας στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά είχαν ξανά πρόβλημα στο εύκολο γκολ και θα χρειαστεί ο Μελ να κάνει αρκετή δουλειά ώστε να βγει δίχως… εμφράγματα η σεζόν.

Το ματς είχε καλό και επιθετικό ρυθμό στο ξεκίνημά του, με τον Άρη να απειλεί πρώτος με τον δραστήριο Σουλεϊμάνοφ, που πριν συμπληρωθούν 10 λεπτά έπιασε ένα ωραίο σουτ στην κίνηση αλλά δεν βρήκε στόχο. Στο 24′ ο Μορόν σημάδεψε το δοκάρι μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του ΟΦΗ, ενώ καλή στιγμή λίγο αργότερα είχε και ο Οντουμπάτζο, με το πλασέ του από πλεονεκτική θέση να καταλήγει σε κόρνερ μετά από καθοριστική παρέμβαση του Λαμπρόπουλου.

Ο ΟΦΗ δεν είχε κάτι ουσιαστικό να παρουσιάσει στο πρώτο ημίχρονο και έχασε την πιο σημαντική του ευκαιρία στην επανάληψη, όταν ο Ντικό βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε με χρήση VAR αφού η μπάλα είχε βγει εκτός αγωνιστικού χώρου στην αρχή της φάσης, με το video να επιβεβαιώνει την υπόδειξη του βοηθού.

Με αυτό το αποτέλεσμα ο Άρης παρέμεινε στην 5η θέση έχοντας πλέον 5 βαθμούς λιγότερους από τον 4ο Ολυμπιακό (23 με ματς λιγότερο), ενώ ο ΟΦΗ είναι στην 8η θέση με 15 βαθμούς στο σακούλι του.

ΑΡΗΣ – ΟΦΗ 1-0

Γήπεδο: Χαριλάου, Θεσσαλονίκη

Διαιτητής: Γκάμαρης

Σκόρερ: 39′ Νταρίντα

 Άρης (Μάντζιος): Koυέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Νταρίντα, Πάρντο (Βερστράτ 62′), Ζουλ (Σαβέριο 82′), Μενέντες (Κάρλσον 83′), Σουλεϊμάνοφ (Τζούρασεκ 82′), Μορόν (Σαμόρα 89′).

OΦΗ (Μελ): Μπάουμαν, Λάρσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Θοράρινσον, Γκαγιέγκος (Γκλάζερ 79′), Τοράλ (Ριέρα 74′), Νέϊρα (Λουίζ Φελίπε 65′), Μοσκέρα (Μπάκιτς 65′), Αμπάντα, Ντίκο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς