19 C
Athens

Ξεπέρασαν τα 12 εκατ. ευρώ τα έσοδα της ΑΕΚ από την Ευρώπη

Η ΑΕΚ αποχαιρέτησε την Ευρώπη με ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία της μετά από μια πορεία που ξεκίνησε από τον Αύγουστο και τα προκριματικά του UEFA Champions League.

Η Ένωση ταξίδεψε στην Ολλανδία θέλοντας δύο αποτελέσματα, ωστόσο τα λάθη της κόστισαν και γνώρισε την ήττα από τον Άγιαξ με αποτέλεσμα να τερματίσει στην τελευταία θέση του ομίλου της στο Europa League και να μην συνεχίσει το ταξίδι της στο Conference.

Οι Κιτρινόμαυροι παρόλα αυτά έβαλαν ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία τους από την ευρωπαϊκή τους διαδρομή όλους αυτούς τους μήνες, με το σημαντικότερο μέρος να έρχεται από τα προκριματικά.

Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ με την πρόκριση της επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και την είσοδο της στα playoffs του UEFA Champions League κέρδισε 5.000.000 ευρώ. Επίσης ένα μεγάλο ποσό προήλθε από τον αποκλεισμό από την Αντβέρπ, καθώς οι Κιτρινόμαυροι με την είσοδο τους στους ομίλους του Europa League πρόσθεσαν στην τσέπη τους ακόμη 3.630.000 ευρώ.

Τα έσοδα από τους ομίλους ήρθαν χάρη στις νίκες με Μπράιτον (630 χιλ. ευρώ) και την ισοπαλία με τον Άγιαξ στην OPAP Arena (210 χιλ. ευρώ). Κάπως έτσι η ΑΕΚ έχει κερδίσει ήδη 10.790.000 ευρώ, ποσό που θα ξεπεράσει τα 12.000.000 ευρώ όταν προστεθεί το market pool.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς