23.7 C
Athens

Άγιαξ – ΑΕΚ 3-1: Ο Άκπομ τιμώρησε τα ολέθρια λάθη και την πέταξε εκτός Ευρώπης (vid)

Η Ένωση ήθελε δύο αποτελέσματα αλλά τελικά γνώρισε κολακευτική ήττα με 3-1 από τον ανεβασμένο Άγιαξ του Φαν'τ Σιπ με αποτέλεσμα να μείνει κι εκείνη εκτός Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό

Τα τραγικά λάθη του Αθανασιάδη στοίχισαν σε ένα ματς που ήταν τελικός κόντρα στον Άγιαξ και η ΑΕΚ γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 αποχαιρέτησε την Ευρώπη για φέτος.

 

Η Ένωση ταξίδεψε στην Ολλανδία για δύο αποτελέσματα ώστε να συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία στο Conference League, ωστόσο ο Αίαντας επέβαλε από νωρίς έναν γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι που φάνηκε πως δεν θα βγει σε καλό για τους Κιτρινόμαυρους.

Αυτό δεν άλλαξε ούτε μετά τη γρήγορη απάντηση στο προβάδισμα των γηπεδούχων μόλις στο 5ο λεπτό, όταν ο Άκπομ εκμεταλλεύτηκε τη λάθος έξοδο του Αθανασιάδη και έστειλε με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

 

Έξι λεπτά αργότερα η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε το δικό της στημένο, με τον Λιβάι Γκαρσία να σκοράρει με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ για το 1-1. Μία από τις φάσεις του αγώνα μπορεί να θεωρηθεί αυτή του 18ου λεπτού, όταν ο Ραμάι είχε απάντηση στο πολύ ωραίο σουτ του Τσούμπερ απομακρύνοντας τον κίνδυνο.

 

Έτσι αφού δεν ήρθε η ολική ανατροπή για την Ένωση, ο Αίαντας πήρε ξανά προβάδισμα στο σκορ με τον Τέιλορ να βρίσκεται μόνος του μέσα στην περιοχή και να τελειώνει σωστά τη φάση για το 2-1 στο 20′.

 

Μετά τα τρία μαζεμένα γκολ στο πρώτο 20λεπτο, μπορεί ο ρυθμός να μην έπεσε ιδιαίτερα αλλά οι φάσεις δεν ήταν εξίσου πολλές. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να έχει τη διάθεση να κρατήσει την μπάλα στα πόδια και να επιβάλει το δικό της ρυθμό. Όμως αυτό δεν βγήκε σε καλό, με τον Μάρτα να κλέβει την μπάλα από τον Άμραμπατ στον χώρο της μεσαίας γραμμής και στη συνέχεια να πασάρει κάθετα στον Άκπομ.

Το τελείωμα του επιθετικού του Άγιαξ δεν ήταν και το καλύτερο, ωστόσο εκεί ήρθε το νέο ολέθριο λάθος του Αθανασιάδη, με τον γκολκίπερ της Ένωσης να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του και αυτή να καταλήγει στα δίχτυα για το 3-1 στο 56′.

 

Η ΑΕΚ δεν τα παράτησε και συνέχιζε να πιέζει, όμως μαζί συνεχίστηκαν και τα λάθη. Ο Άκπομ έκλεψε την μπάλα από το Βίντα, βρέθηκε απέναντι στον Αθανασιάδη αλλά αυτή τη φορά είδε τον Έλληνα γκολκίπερ να τον νικά.

Μάλιστα στη συνέχεια της φάσης η σέντρα σουτ του Άγγλου κατέληξε στο δοκάρι και κάπως έτσι έχασε την ευκαιρία στο 70ο λεπτό να πετύχει χατ-τρικ και να κλειδώσει τη νίκη για την ομάδα του.

 

Κοντά στο χατ-τρικ έφτασε και 17 λεπτά αργότερα ο Άκπομ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και κλέψιμο έτρεξε όλο το γήπεδο αλλά νικήθηκε ξανά από τον Αθανασιάδη. Στις καθυστερήσεις του ματς οι δυο τους ήρθαν ξανά απέναντι, με την κατάληξη να είναι η ίδια όπως τις τελευταίες δύο φορές.

Όλα αυτά ωστόσο την ώρα που όλα είχαν κριθεί, με το 3-1 να μην αλλάζει και τον Αίαντα να συνεχίζει στο Conference League στέλνοντας εκτός Ευρώπης την ΑΕΚ.

ΑΓΙΑΞ: Ραμάι, Ρένσχ (74′ Χόιγερ), Σούταλο, Χάτο, Σόσα, Ταχίροβιτς, Χλίνσον (86′ Μικελτάτζε), Τέιλορ, Άκπομ, Μπρόμπεϊ (46′ Μάρτα), Φορμπς (62′ Γκααεΐ)

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (90+1′ Μοχαμάντι), Μάνταλος, Ελίασον, Άμραμπατ (61′ Πισάρο), Τσούμπερ, Γκαρσία (83′ Γιόνσον)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς