18.6 C
Athens

Οικονόμου: Ξέρουμε ποιος διέταξε την επίθεση με τις φωτοβολίδες, έρχονται συλλήψεις

Νέες συλλήψεις για τα επεισόδια στο Ρέντη προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου ο οποίος ανέφερε ότι η ΕΛ.ΑΣ δεν θα μείνει μόνο με τον 18χρονο που ομολόγησε την εκτόξευση της φωτοβολίδας που τραυμάτισε σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό.

«Έχει κατονομαστεί το πρόσωπο που διέταξε την επίθεση στους αστυνομικούς» είπε συγκεκριμένα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στον ΣΚΑΪ και υποστήριξε ότι υπάρχουν στοιχεία και για τα «πολεμοφόδια» που είχαν κρύψει έξω από το γήπεδο και έδωσε τη διαβεβαίωση ότι οι αρχές θα φτάσουν όσο πιο βαθιά μπορούν για την εξάρθρωση της συμμορίας.

Ακρωτηρίασαν το πόδι του αστυνομικού που τραυματίστηκε από τη φωτοβολίδα στον Ρέντη

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι στα στοιχεία που παρέδωσε μαζί με τον κ. Βρούτση στην εισαγγελία υπάρχουν τα ονόματα 200 σκληρών χούλιγκαν. Περίπου οι 100 από αυτούς εμπλέκονται σε υποθέσεις σχετιζόμενα με το οργανωμένο έγκλημα (όπλα και προστασίες) και ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν και τα ονόματα των καθοδηγητών τους.

 

«Για να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα θα πρέπει η ταυτοπροσωπία να γίνεται με ηλεκτρονικό εισιτήριο και να λειτουργούν οι κάμερες. Οι κάμερες που έβαλαν υπολείπονται σε προδιαγραφές και αυτό είναι ένα νομικό κενό το οποίο θα καλύψουμε» είπε επίσης σε άλλο σημείο των δηλώσεών του αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί ότι αν δεν εφαρμοστούν όλες οι προυποθέσεις που ζητά η Πολιτεία τότε θα επανεξεταστεί η απόφαση για τη δίμηνη διεξαγωγή των αγώνων χωρίς κόσμο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς