17.1 C
Athens

Χωρίς κόσμο τα παιχνίδια κυπέλλου των ομάδων της Super League

Με ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση διευκρίνισε εκ των υστέρων πως τα ματς κυπέλλου των ομάδων της Super League θα διεξαχθούν επίσης χωρίς κόσμο - Μεταξύ αυτών τα ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός και ΑΕΚ - Άρης

Η κυβέρνηση διευκρίνισε τι θα γίνει σχετικά με τα παιχνίδια του κυπέλλου Ελλάδας, μετά την ανακοίνωση των μέτρων για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας από τον Παύλο Μαρινάκη.

Άδεια γήπεδα για δυο μήνες στη Super League, λουκέτο στο Καραϊσκάκη για το Ολυμπιακός – Μπάτσκα Τόπολα!

Τα παιχνίδια του κυπέλλου Ελλάδας, μεταξύ αυτών το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και το ΑΕΚ- Άρης, θα γίνουν επίσης χωρίς κόσμο, τουλάχιστον έως τις 12 Φεβρουαρίου που θα παραμείνουν κλειστές οι κερκίδες για το πρωτάθλημα της Super League. Αυτό θα ισχύσει στις περιπτώσεις που η γηπεδούχος ομάδα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League και όχι σε αυτό της Super League 2.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η διευκρινιστική ανακοίνωση εκδόθηκε εκ των υστέρων, καθώς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε άγνοια για τα παιχνίδια του Κυπέλλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Πρέπει να γίνει διευκρίνηση από το αρμόδιο υπουργείο. Σίγουρα αυτό αφορά τις ομάδες Super League 1. Πρέπει να υπάρξει σχετική διευκρίνιση από το υπουργείο Αθλητισμού. Θα επανέλθουμε σε αυτό με διευκρίνιση».

Η ανακοίνωση: «Επισημαίνεται ότι το μέτρο της απαγόρευσης διάθεσης εισιτηρίων και της παρουσίας θεατών έως και τις 12 Φεβρουαρίου 2024, όπως προβλέπεται και στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ισχύει και στους αγώνες ποδοσφαίρου του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς και φιλικών αγώνων, εφόσον η γηπεδούχος ομάδα συμμετέχει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών (Super League 1) περιόδου 2023-2024».

Το πρόγραμμα του κυπέλλου:

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου

19.30 ΑΕΚ – Άρης

21.30 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τρίτη 9/Τετάρτη 10/Πέμπτη 11 Ιανουαρίου

Κηφισιά – ΟΦΗ

Βόλος – ΠΑΟΚ

Πανσερραϊκός – Αστέρας

Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός

Athens Kallithea – Παναιτωλικός

Ατρόμητος – ΑΕΛ

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

ΑΕΚ – Άρης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Το πρόγραμμα των προημιτελικών (16-18/01 και 23-25/01)

ΑΕΚ ή Άρης – Λεβαδειακός ή Νίκη

ΟΦΗ ή Κηφισιά – Παναιτωλικός ή Athens Kallithea

Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός – ΑΕΛ ή Ατρόμητος

Αστέρας ή Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ ή Βόλος

Το πρόγραμμα των ημιτελικών (6-8/2 και 27-29/2)

1. Αστέρας ή Πανσερραϊκός / ΠΑΟΚ ή Βόλος – Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός / ΑΕΛ ή Ατρόμητος

2. ΟΦΗ ή Κηφισιά / Παναιτωλικός ή Athens Kallithea – ΑΕΚ ή Άρης / Λεβαδειακός ή Νίκη

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς