19.3 C
Athens

Μητσοτάκης: Οι αστυνομικοί είναι παιδιά μας, θα συνεχίσουμε τη μάχη με την οπαδική βία

Ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του αναφέρεται στο ζήτημα της οπαδικής βίας που ταλανίζει την κοινωνία και τον ελληνικό αθλητισμό, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι θα συνεχίσει τη μάχη για την καταπολέμησή της - «Οι αστυνομικοί άλλωστε είναι παιδιά μας και διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά για την ασφάλεια όλων μας», καταλήγει

Την οργή του για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από την επίθεση των χούλιγκαν στου Ρέντη εκφράζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην καθιερωμένη κάθε Κυριακή ανάρτησή του στο Facebook για τον εβδομαδιαίο απολογισμό των κυβερνητικών πράξεων.

Ο κ. Μητσοτάκης διαμηνύει στην ανάρτησή του ότι «όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται».

Σε ανοιχτή γραμμή με την UEFA η κυβέρνηση: Διακοπή πρωταθλημάτων και αγώνες κεκλεισμένων των θυρών στο προσκήνιο

«Το οφείλουμε στον αστυνομικό που παλεύει για τη ζωή του, αλλά και στον Άλκη, στον Μιχάλη, και σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας. Το οφείλουμε στα νέα παιδιά που θέλουν έναν υγιή αθλητισμό, το οφείλουμε στην κοινωνία. Και σήμερα, θέλω να σας ζητήσω να πούμε μαζί μια προσευχή για τον νέο αυτό άνθρωπο που δίνει τον αγώνα για τη ζωή του. Οι αστυνομικοί άλλωστε είναι παιδιά μας και διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά για την ασφάλεια όλων μας» καταλήγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναλυτικά τα όσα γράφει ο Πρωθυπουργός για το ζήτημα της οπαδικής βίας, με τα σκληρά μέτρα για την αντιμετώπισή της να ανακοινώνονται τη Δευτέρα (11/12):

Kαλημέρα σε όλες και όλους! Η σημερινή κυριακάτικη ανασκόπηση δεν θα μπορούσε να μην ξεκινήσει από τη Διακήρυξη Φιλίας και Καλής Γειτονίας Ελλάδας – Τουρκίας που συνυπογράψαμε με τον Πρόεδρο Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα πραγματικό άλμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ειδικά αν σκεφτούμε το οξυμένο κλίμα των προηγουμένων ετών, και δικαιώνει την επιλογή μας να διατηρούμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας σε κάθε επίπεδο, επιδιώκοντας με σύνεση αλλά και αποφασιστικότητα (και χωρίς αυταπάτες) να συνυπάρχουμε με τους γείτονές μας στη βάση όσων μας ενώνουν.

Να διαφωνούμε, κι αν οι διαφορές μας δεν γεφυρώνονται, να μην παράγουν αυτόματα εντάσεις και κρίσεις. Αλλά να συνεργαζόμαστε επωφελώς και για τις δύο πλευρές σε οικονομικό, εμπορικό και κοινωνικό πεδίο, όπως συμφωνήθηκε στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, το πρώτο που συνήλθε έπειτα από 7 χρόνια. Προϊόν της νέας σελίδας των σχέσεων μας είναι οι δεκαπέντε διακηρύξεις, συμφωνίες και μνημόνια συνεργασίας που αφορούν ευρεία γκάμα κλάδων, από τον τουρισμό, την ενέργεια και το εμπόριο μέχρι την έρευνα, την παιδεία και τις μεταφορές.

Τώρα, πριν περάσω στην εσωτερική κυβερνητική δραστηριότητα, θέλω να κάνω μια αναφορά στην εγκληματική επίθεση που δέχτηκε η αστυνομία κατά τη διάρκεια αγώνα βόλεϊ, η οποία είχε ως συνέπεια τον τραγικό τραυματισμό ενός αστυνομικού. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις αύριο για την οπαδική βία, γι’ αυτό δεν θα γράψω για πολλά γι’ αυτά σήμερα. Θέλω όμως να εκφράσω την οργή μου για το συμβάν αυτό, και να σας διαβεβαιώσω ότι όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται.

Το οφείλουμε στον αστυνομικό που παλεύει για τη ζωή του, αλλά και στον Άλκη, στον Μιχάλη, και σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας. Το οφείλουμε στα νέα παιδιά που θέλουν έναν υγιή αθλητισμό, το οφείλουμε στην κοινωνία. Και σήμερα, θέλω να σας ζητήσω να πούμε μαζί μια προσευχή για τον νέο αυτό άνθρωπο που δίνει τον αγώνα για τη ζωή του. Οι αστυνομικοί άλλωστε είναι παιδιά μας και διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά για την ασφάλεια όλων μας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς