17.6 C
Athens

Σε ανοιχτή γραμμή με την UEFA η κυβέρνηση: Διακοπή πρωταθλημάτων και αγώνες κεκλεισμένων των θυρών στο προσκήνιο

Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ένα πλέγμα μέτρων που θα αφορά στην αντιμετώπιση της οπαδικής βίας με τις πρώτες εισηγήσεις να αφορούν σε διακοπή των πρωταθλημάτων αλλά και διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών

Για ακόμα μια φορά τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την UEFA προσπαθώντας να σχεδιάσει τις κινήσεις της για το ζήτημα της οπαδικής βίας και την αντιμετώπισή της.

Είναι πραγματικότητα πως με κάθε νέο περιστατικό, η πρώτη σκέψη είναι η αναβολή των επόμενων αγωνιστικών. Ένα βραχυπρόθεσμο μέτρο που στην πραγματικότητα δεν λύνει κάποιο πρόβλημα, απλώς είναι η εύκολη λύση.

 

Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα από επίσημα χείλη, είναι γεγονός πως το σενάριο της διακοπής έπεσε στο τραπέζι το Σάββατο (9/12) στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με παρόντες τον διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, το υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, τους υπουργούς Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρο και Άκη Σκέρτσο και τον υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκο.

Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση λόγω διάχυτης αιμορραγίας στον μηρό ο 31χρονος αστυνομικός

Δεν είναι όμως το μοναδικό αφού την ίδια ώρα φέρεται να εξετάζεται η διεξαγωγή των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών σε όλα τα αθλήματα μέχρι νεωτέρας. Δεδομένα, θα πρόκειται για ένα σκληρό μέτρο που σίγουρα θα προκαλέσει αντιδράσεις από όλες τις πλευρές.

 

Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, θα δημιουργηθεί ένα πλέγμα μέτρων που μπορεί να αφορά παράλληλα σε κλείσιμο των οπαδικών συνδέσμων. Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα (11/12) στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς