19 C
Athens

Ο Σερ Άλεξ είχε δίκιο: Η Άστον Βίλα του Έμερι είναι για μεγάλα πράγματα φέτος

Οι Χωριάτες έγιναν... Πολίτες από φέτος και ζουν το δικό τους σύγχρονο ποδοσφαιρικό παραμύθι στο Νησί με τη σφραγίδα του αρχιτέκτονα Ουνάι Έμερι, η επιτυχία του οποίου είχε προβλεφθεί από τον απόλυτο κύριο των αγγλικών πάγκων

Ποιος να το περίμενε για τη φετινή Άστον Βίλα; Κι όμως, υπάρχει ένας ποδοσφαιράνθρωπος (από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά μυαλά στο παγκόσμιο στερέωμα) που το είχε προβλέψει. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον το είχε πει – προβλέψει από την πρώτη αγωνιστική, όταν η ομάδα του Έμερι ηττήθηκε με 5-1 στην πρεμιέρα από τη Νιούκαστλ!

Στο τότε, ο προπονητής – θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχε προκαλέσει αίσθηση με τις δηλώσεις του, καθώς μετά την πεντάρα της Βίλα στο St. James Park έκανε λόγο για μια καλά δουλεμένη ομάδα που θα φτάσει ψηλά στη φετινή σεζόν στο Νησί. Μόνο κάποιος με την εμπειρία και τη διορατικότητα του Σερ Άλεξ θα μπορούσε να προβλέψει κάτι τέτοιο, μετά από μία τόσο βαριά ήττα και μάλιστα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Κι είχε δίκιο, εκ του αποτελέσματος στο σήμερα, δικαιώνεται απόλυτα. Η εκπληκτική ομάδα του Έμερι, μετά τη Σίτι έριξε στο καναβάτσο και την Άρσεναλ και πλέον δείχνει ικανή για κάτι σπουδαίο στο πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Άστον Βίλα – Άρσεναλ 1-0: Νίκη-μήνυμα πρωταθλητισμού και ιστορική επίδοση για την εκπληκτική ομάδα του Έμερι

Δεν είναι μόνο τα μεγάλα αποτελέσματα. Είναι η συνέπεια στο παιχνίδι της, η πίστη στο πλάνο του Έμερι, η αμυντική σταθερότητα και φυσικά η ποιότητα της μεσοεπιθετικής γραμμής, που για την ώρα ξεχειλίζει.

Χωρίς τον μεγάλο πρωταγωνιστή, χωρίς πολλές πάσες και ακρότητες, η Άστον Βίλα ζει το φετινό ποδοσφαιρικό της παραμύθι σαν να το έχει σχεδιάσει από πέρυσι. Ο Έμερι δεν έχει μαγικό φίλτρο, αλλά έχει συνηθίσει τόσα χρόνια στην επιτυχία και προετοιμάζει τις ομάδες του με ξεκάθαρο στόχο να πετύχουν κάτι στο τέλος της σεζόν.

Κι ίσως, φέτος, είναι η ευκαιρία του να πετύχει το πιο σπουδαίο πράγμα στην καριέρα του, στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του πλανήτη.

Και μπορεί να το κάνει. Γιατί στην Αγγλία, η καλή μπάλα και κυρίως αυτή που βασίζεται σε συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο και δεν αλλάζει ανάλογα με τον αντίπαλο και τις συνθήκες, στο τέλος ανταμείβεται. Μακάρι για αυτή την Άστον Βίλα, το αξίζει. Μέχρι τέλους…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς