19.7 C
Athens

Ολυμπιακός: Το αγαπημένο σύστημα του Καρβαλιάλ και τα 7 γκολ κόντρα στην ΑΕΚ (vid)

Ο Πορτογάλος τεχνικός ήρθε στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό έχοντας χτίσει μία μίνι παράδοση κόντρα στην Ένωση: Το σύστημα που επιλέγει συνήθως στις ομάδες του και τα νέα δεδομένα που θα κληθεί να διαχειριστεί στον Πειραιά

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ πιάνει δουλειά στον Ολυμπιακό, έχοντας απομείνει μόνο η ανακοίνωσή τους από τους Πειραιώτες για να οριστικοποιηθεί η αποχώρηση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και η νέα αλλαγή σελίδας στον ερυθρόλευκο προπονητικό χάρτη.

Ο Πορτογάλος τεχνικός βρίσκεται ήδη στη χώρα μας και την Τρίτη (5/12) θα έχει την πρώτη γνωριμία του με τους παίκτες των Ερυθρολεύκων, ξεκινώντας την προετοιμασία για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες την ερχόμενη Κυριακή (10/12).

Ημέρα Καρβαλιάλ στον Ολυμπιακό, ξεκινάει τη δουλειά στο Ρέντη ο Πορτογάλος τεχνικός

Ο 58χρονος Ίβηρας κόουτς έχει περάσει από πολλά ποδοσφαιρικά λιμάνια κι ελπίζει σε αυτό του Πειραιά να χτίσει τις βάσεις ώστε να ρίξει «άγκυρα» για πολλά χρόνια, με το συμβόλαιό του -σε πρώτη φάση- να έχει διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για έναν προπονητή που παρά τις αρκετές ομάδες που έχει αλλάξει δεν είναι και χορτασμένος από τίτλους (μόλις 2 πρωταθλήματα), αλλά γνωρίζει πως η ιστορία του Ολυμπιακού επιτάσσει τις κατακτήσεις τροπαίων και με αυτή τη λογική ήρθε στην Ελλάδα.

Θα έχει αξία και ενδιαφέρον να δούμε ποιο σύστημα θα επιλέξει στο ξεκίνημά του στον Ολυμπιακό. Αν δηλαδή θα πάει με την πεπατημένη και πιο σίγουρη λύση του 4-2-3-1 ή 4-3-3, όπως έκανε και ο Μαρτίνεθ, ή αν θα δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. Πάντως, διαχρονικά το αγαπημένο του σύστημα, το οποίο έχει εφαρμόσει σχεδόν σε όλες τις ομάδες του, είναι το 3-4-3, μία διάταξη στην οποία οι Ερυθρόλευκοι δεν είναι (ακόμα) μαθημένοι.

Ο Καρβαλιάλ γνωρίζει καλά την χώρα μας και το ελληνικό πρωτάθλημα. Ξέχωρα από το σύντομο πέρασμά του προ 15ετίας στον Αστέρα Τρίπολης, αντιμετώπισε και την ΑΕΚ στο πρόσφατο παρελθόν με την ιδιότητα του προπονητή στην Μπράγκα. Μάλιστα, σε εκείνες τις δύο αναμετρήσεις τη σεζόν 2020/21 για τους ομίλους του Europa League φιλοδώρησε με 7 τέρματα τους Κιτρινόμαυρους, χτίζοντας μία πολύ καλή παράδοση ενόψει των αγώνων που πρόκειται να δώσει με αντίπαλο την Ένωση ως προπονητής του Ολυμπιακού στη Super League.

Συγκεκριμένα, η δική του Μπράγκα είχε επικρατήσει τον Οκτώβριο του 2020 με το εμφατικό 3-0 στην Πορτογαλία, ενώ τον Δεκέμβριο πήγε στο ΟΑΚΑ κι έριξε 4 γκολ για να «κλειδώσει» την πρωτιά στον όμιλο και να σφραγίσει τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό της Ένωσης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς