27.7 C
Athens

Παναιτωλικός – Κηφισιά 3-0: Θρίαμβος για τους Αγρινιώτες που ξεκόλλησαν από τον πάτο της βαθμολογίας

Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο πανηγύρισε ο Παναιτωλικός που επικράτησε με 3-0 της Κηφισιάς.

Η ομάδα του Αγρινίου πανηγύρισε μία τεράστιας σημασίας νίκη που την ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Ο Παναιτωλικός άφησε την Κηφισιά στους 8 βαθμούς και ο ίδιος έφτασε στους 9 παίρνοντας ανάσα και ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Από την άλλη η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου βρίσκεται σε μία πολύ κακή περίοδο καθώς αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα της.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν από το πρώτο λεπτό αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο και ήταν αυτοί που είχαν τις περισσότερες και πιο κλασσικές ευκαιρίες.

Ο Παναιτωλικός ήθελε να πετύχει τον σκοπό του και όσο το παιχνίδι περνούσε φαινόταν πως το γκολ θα έρθει για τους γηπεδούχους. Αυτό τελικά ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Ζοάο Πέδρο να ευστοχεί σε πέναλτι που κέρδισε ο Χουάνπι από τον Λαντρ.

Έχοντας πλέον το προβάδισμα, ο Παναιτωλικός ήταν το ίδιο επιθετικός αλλά ακόμη και πιο απελευθερωμένος στο δεύτερο ημίχρονο και έτσι ήρθαν δύο ακόμη τέρματα για να σφραγίσουν τη νίκη του.

Αρχικά ο Φρεντ Ντουάρτε σκόραρε με το κεφάλι στο 61′ μετά από ωραία σέντρα του Τορεχόν και στο 78′ ο Μπρούνο Ντουάρτε έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 3-0.

Το στιγμιότυπο της χρονιάς πάντως το χάρισε ο Τετέι της Κηφισιάς στο 53′ και με το σκορ στο 1-0, με τη φάση ωστόσο να είναι ως μη γενόμενη καθώς βρισκόταν ξεκάθαρα σε θέση οφσάιντ. Ο ποδοσφαιριστής της Κηφισιάς πέρασε τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού όμως δεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα καθώς σκόνταψε μπροστά στην κενή εστία.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΠΕΤΡΑΚΗΣ): Καπίνο, Οικονόμου, Μπ. Ντουάρτε, Μλάντεν (87′ Στάιτς), Λιάβας (87′ Μαυρίας), Χουάνπι (83′ Ξενιτίδης), Πέρες (58′ Μπαλντασάρα), Χατζηθεοδωρίδης, Τορεχόν, Φρ. Ντουάρτε, Ζοάο Πέδρο (83′ Ντίας)

ΚΗΦΙΣΙΑ (ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ): Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Λαντρ, Πέιος, Γκόμπελιτς (69′ Παρράς), Βαφέας, Ιπαλίμπο, Σάντος (57′ Οτζέγκοβιτς), Πρίτσας (46′ Ίλιεφ), Τετέι, Μπιφουμά (69′ Αντερέγκεν)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς