19 C
Athens

Μαρτίνεθ: Το χειρότερο ματς της καριέρας μου με τη Φράιμπουργκ, πιστεύω πάρα πολύ στην ομάδα μου

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ επανέλαβε πως πιστεύει πάρα πολύ στους παίκτες του, χαρακτήρισε τη βαριά ήττα από τη Φράιμπουργκ ως τη χειρότερη της καριέρας του

Δηλώσεις στην κάμερα της Cosmote TV ενόψει της αυριανής (3/12) αναμέτρησης με τον Βόλο έκανε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Ο Ισπανός τεχνικός που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση μετά τη βαριά ήττα με 5-0 από τη Φράιμπουργκ, τόνισε μεταξύ άλλων πως το παιχνίδι κόντρα στη γερμανική ομάδα ήταν ίσως το χειρότερο της καριέρας του.

Επιπλέον ανέφερε πως πιστεύει στην ομάδα του και πως αν δεν υπήρχε η τιμωρία από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό θα βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το κλίμα στην ομάδα;

«Έχει περάσει λίγος καιρός και είναι λογικό μετά από ένα τόσο κακό παιχνίδι, μετά από ένα τόσο κακό σκορ, τα πράγματα είναι δύσκολα. Ωστόσο πρέπει πάρα πολύ άμεσα να αλλάξουμε το «τσιπ» και να θυμηθούμε πως αυτή η ομάδα είναι κυρίαρχη στους αγωνιστικούς χώρους στο πρωτάθλημα. Αν δεν είχαμε την τιμωρία θα ήμασταν πρώτοι στην βαθμολογία έχοντας την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα. Αυτή η ομάδα πρέπει πολύ γρήγορα να επανέλθει και να επιστρέψει στον καλό της εαυτό».

Για το πώς μπορεί να αλλάξει το «τσιπάκι» ενόψει του αγώνα της Κυριακής;

«Μετά από τόσο λίγο χρόνο δεν είναι ποτέ εύκολο να παίζεις, αλλά το πάθος είναι αυτό που θα μας οδηγήσει. Στο ποδόσφαιρο όπως και στη ζωή δεν υπάρχουν τέλειες συνταγές, δεν υπάρχουν τέλειες οδηγίες για να ακολουθήσεις. Αυτό που υπάρχει είναι η δύναμη και η ικανότητα να αντιδράς και να αντιστέκεσαι στις δύσκολες στιγμές. Ένας από τους καλύτερους Ισπανούς αθλητές όλων των εποχών, ο Ράφα Ναδάλ έφτασε εκεί που έφτασε για αυτό ακριβώς. Γιατί ξέρει να αντιστέκεται στις δύσκολες στιγμές και ξέρει να επανέρχεται μετά από πολύ δύσκολες περιόδους.

Επομένως, πιστεύω πως αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο σε μια ομάδα. Εγώ πιστεύω πάρα πολύ στην ομάδα μου. Είμαστε μια καλή ομάδα και έχουμε δείξει πως μπορούμε να κάνουμε πολύ ωραία πράγματα και πολύ καλά παιχνίδια.

Αυτό που μένει αυτή τη στιγμή είναι να γυρίσουμε στον καλό μας εαυτό και πρέπει να το κάνουμε γρήγορα. Σε ένα σύνολο 20 παιχνιδιών έχουμε κάνει δύο πολύ άσχημα παιχνίδια. Το αναγνωρίζουμε. Ξέρουμε ποια είναι τα λάθη μας, ξέρουμε όμως και ποιες είναι οι δυνατότητες μας. Πρέπει να πιστέψουμε ξανά στον εαυτό μας και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι την Κυριακή απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι πολύ δυνατός και που πάντα στην έδρα του μας δυσκολεύει».

Για το ματς στον Βόλο:

«Όσον αφορά στο παιχνίδι που έρχεται αυτό που έχει να μας δώσει είναι να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, όχι τόσο σε ότι έχει να κάνει με την εμφάνιση αλλά στο να βρούμε την δύναμη, την συγκέντρωση και την σύνδεση με τον καλό μας εαυτό ώστε να κερδίζουμε αυτοπεποίθηση όσο θα περνάνε τα λεπτά γιατί αυτό που χρειάζεται πρωτίστως μετά από ένα τόσο κακό αποτέλεσμα. Πρέπει να αρχίσουμε να πιστεύουμε ξανά στον εαυτό μας.

Ξαναλέω πως εγώ πιστεύω πάρα πολύ στην ομάδα μας. Είναι λογικό αυτή τη στιγμή η ομάδα να νοιώθει ανασφαλής και αυτό που είναι σημαντικό είναι να βρει ξανά την αυτοπεποίθηση της ώστε να κάνει ένα καλό παιχνίδι όπως έχει κάνει ξανά στο παρελθόν. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι όπως σε μια οικογένεια όπου ο πατέρας με τα παιδιά του αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα.

Σε εισαγωγικά ο προπονητής είναι ο πατέρας και η ομάδα είναι τα παιδιά του. Και στις δύσκολες στιγμές είναι που ο πατέρας πρέπει να συμπαρασταθεί στα παιδιά του γιατί ότι και να γίνεται τα αγαπάμε και πρέπει να τα βοηθάμε να προχωράνε μπροστά. Επομένως είμαι εδώ για να τους στηρίξω, για να τους κάνω να πιστέψουν ξανά στους εαυτούς τους και να τους θυμίσω πόσες ικανότητες έχουν. Πιστεύω πάρα πολύ σε αυτή την ομάδα».

Για το τι πρέπει να κάνει ώστε να μην επαναληφθούν τόσο κακά παιχνίδια στο μέλλον:

«Όλοι γνωρίζουμε, όλοι έχουμε καταλάβει ποια ήταν τα λάθη που δεν πρέπει να επαναλάβουμε. Το θέμα είναι πως θα βρεις την δυναμική ώστε να μην συμβούν ξανά όταν θα έρθει η στιγμή και να μπορείς να τα αποφύγεις. Αυτό έχει να κάνει και με την ατομική απόδοση του καθενός, έχει να κάνει και με την ομαδική συνεργασία αλλά και με το πώς είναι η δυναμική ενός παιχνιδιού. Το κάθε παιχνίδι έχει μια ξεχωριστή ιστορία.

Μπορεί να ξεκινήσεις κερδίζοντας, μπορεί χάνοντας, μπορεί να συμβεί οτιδήποτε αλλά το σημαντικό είναι κάθε φορά που θα βρεθείς μπροστά σε μια δύσκολη στιγμή να μπορείς να το ξεπερνάς. Το παιχνίδι της Πέμπτης ήταν πραγματικά ένα πολύ άσχημο παιχνίδι και ένα πολύ κακό αποτέλεσμα. Ίσως είναι το χειρότερο της καριέρας μου όσων αφορά στο αποτέλεσμα, όμως εκεί φαίνονται οι θαρραλέοι και οι δυνατοί.

Τώρα είναι που πρέπει να γυρίσουμε γρήγορα τη σελίδα και να δείξουμε πως μπορούμε να αντισταθούμε. Να δείξουμε επίσης πως αυτή η ομάδα ξέρει να κάνει καλά πράγματα. Πρέπει να κοιτάξεις στο μέλλον πως θα μπορέσεις να αποφύγεις ανάλογες στιγμές και να πιστέψεις ξανά πως μπορείς να επαναλάβεις τις καλές σου στιγμές».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς