19.1 C
Athens

Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου και η ωμή αλήθεια του Conference League

Ο Δικέφαλος ζει και πεθαίνει με τις ιδέες του Λουτσέσκου, σε ένα ζωντανό ποδοσφαιρικό παράδειγμα για τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες που (πλέον) δεν έχουν την πολυτέλεια να «σνομπάρουν» το Europa Conference League

Ο ΠΑΟΚ «άλωσε» τη Φρανκφούρτη, κέρδισε για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα 1,5 μήνα την κάτοχο του Europa League το 2022 (Άιντραχτ) κι έδειξε τον δρόμο (του Conference League) στις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες.

Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν είχε ποτέ την πολυτέλεια να «σνομπάρει» διοργανώσεις όπως το Conference League, ειδικά από τη στιγμή που είχε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να έχει ως ευρωπαϊκό του ταβάνι τους ομίλους του Europa. Η ομάδα του Λουτσέσκου, γιατί και ο φετινός ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρα ομάδα του προπονητή, έδειξε στην «ασπρόμαυρη» Φρανκφούρτη ότι το Conference League αποτελεί, πλέον, μονόδρομο για τις ελληνικές ομάδες, ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να ανασάνει και να έχει βάσιμες ελπίδες για άνοδο στην κατάταξη της UEFA, στο ιδανικό σενάριο των 4 ομάδων στη φάση των «16» της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Άιντραχτ – ΠΑΟΚ 1-2: Θρίαμβος στη Φρανκφούρτη, πέταξε στους «16» του Conference ο Δικέφαλος (vid)

Η μία (ΠΑΟΚ) είναι ήδη εκεί. Πιστός στο ραντεβού του, όπως και πριν δύο χρόνια όταν είχε φτάσει μέχρι τους «8» της διοργάνωσης, με συγκεκριμένο πλάνο στο παιχνίδι του και μία ενδεκάδα με τη σφραγίδα του Λουτσέσκου.

Μπορεί ο Ρουμάνος τεχνικός να είναι σχεδόν πάντα προκλητικός στις δηλώσεις του ή και εριστικός για τους αντιπάλους, αλλά τη δουλειά του την κάνει σωστά στην Τούμπα. Εμφάνισε από το πουθενά στη φετινή σεζόν τους Κεντζιόρα (και μάλιστα σε θέση στόπερ) και Μουργκ, που μέχρι πέρυσι δεν τους έβλεπες ούτε σε καφετέρια στη Λεωφόρο Νίκης.

Έχει πάρει το μάξιμουμ της απόδοσης από τον 35χρονο… έφηβο από την Βραζιλία, Τάισον, έχει μετατρέψει σε ηγέτη της νέας εποχής τον Ζίβκοβιτς και βάζει γερά στην ποδοσφαιρική εξίσωση μέχρι και τον «συνταξιούχο» Βιεϊρίνια, που στα 36 του παίζει ακόμα με το ίδιο πάθος που είχε πριν δέκα χρόνια.

Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα του προπονητή. Ζει και πεθαίνει από τις ιδέες του Λουτσέσκου. Και με αυτή την ποδοσφαιρική λογική, είναι λογικό επακόλουθο να έρχονται βραδιές τόσο όπως αυτή χθες στην Γερμανία όσο και εκείνη του σοκαριστικού αποκλεισμού από τη Λέφσκι Σόφιας ένα καλοκαίρι πριν. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι σε περίοδο τρομερού φορμαρίσματος, της βγαίνουν όλα στο χορτάρι και μετά την εμφατική νίκη στο Φάληρο, παίζει παντού με περισσότερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά στα πόδια των παικτών της.

Λουτσέσκου: Είμαστε στους «16», δεν μπορώ να θυμηθώ πώς ξεκινήσαμε το καλοκαίρι

Το Conference της ταιριάζει και πλέον είναι η μόνη ελληνική ομάδα, που δεδομένα, θα έχει περισσότερες ανάσες στον καθοριστικό δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, καθότι όταν οι άλλοι (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός) παίζουν για την ευρωπαϊκή τους επιβίωση, αυτή θα έχει το μυαλό της στα ματς της Super League. Μάλιστα, έχει κι όλα τα ντέρμπι του β’ γύρου (πλην Άρη) στην Τούμπα με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς