16.7 C
Athens

Άιντραχτ – ΠΑΟΚ 1-2: Θρίαμβος στη Φρανκφούρτη, πέταξε στους «16» του Conference ο Δικέφαλος (vid)

Ο εκπληκτικός ΠΑΟΚ πέτυχε τεράστια ευρωπαϊκή νίκη στη Φρανκφούρτη και μια αγωνιστική πριν το τέλος των ομίλων προκρίθηκε ως 1ος απευθείας στους «16» του Conference

Ο ΠΑΟΚ άλωσε τη Φρανκφούρτη και διπλασίασε τις νίκες κόντρα στην Άιντραχτ επικρατώντας με 1-2 και πετώντας για τους «16» του Conference League.

Η «παράδοση» θέλει όταν μια ομάδα αγωνίζεται για δύο αποτελέσματα τα πράγματα να μην κυλάνε καλά ωστόσο αυτό δεν συνέβη στην περίπτωση του ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος ταξίδεψε στη Γερμανία θέλοντας νίκη για να εξασφαλίσει μαθηματικά την πρωτιά του ομίλου και την απευθείας πρόκριση στους «16» του Conference League, ενώ με ισοπαλία την αγκάλιαζε και ήθελε νίκη κόντρα στην Ελσίνκι την τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα. Μετά το σημερινό ματς αυτό κόντρα στους Φιλανδούς θα είναι τυπική διαδικασία. Οι Ασπρόμαυροι έσπασαν την «παράδοση» και διαχειρίστηκαν άψογα το παιχνίδι για να φτάσουν τελικά στην τεράστια νίκη.

Το μοναδικό διάστημα που η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έδειχνε να χάνει την αυτοσυγκέντρωση της ήταν μετά το 0-1 καθώς όχι απλά ισοφαρίστηκε μέσα σε ένα λεπτό αλλά κινδύνεψε μέσα στα επόμενα λεπτά να δεχθεί και άλλα τέρματα. Η Άιντραχτ δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή και ο Ζίβκοβιτς έστειλε τους Ασπρόμαυρους στους «16» της διοργάνωσης.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με λίγες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, κάτι το οποίο επιδίωξε ο ΠΑΟΚ που προσπάθησε όσο περισσότερο μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του. Αυτό ήταν δύσκολο καθώς η Άιντραχτ ήθελε τον έλεγχο και ήταν αυτή που είχε παραπάνω την μπάλα στα πόδια της. Ωστόσο η κατοχή αυτή δεν μετουσιώθηκε σε μεγάλη φάση, με τη μεγαλύτερη στο πρώτο μέρος να έρχεται από πλευράς ΠΑΟΚ, με τον Μουργκ να βγαίνει απέναντι από τον Τραπ αλλά να βλέπει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να τον νικάει.

Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε μια πραγματική μάχη και σε αυτό έπαιξαν ρόλο τα δύο γρήγορα τέρματα. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε κόρνερ, οι παίκτες του Δικεφάλου το έπαιξαν με πάσα και μετά από σέντρα και λάθος στην άμυνα της Άιντραχτ ο Κεντζιόρα έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 στο 55′.

Ωστόσο η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν χάρηκε το προβάδισμα, αφού ένα λεπτό μετά ο Μαρμούς με δυνατή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Από εκεί ξεκίνησε το τέταρτο… κόλασης για τον ΠΑΟΚ. Πολλά λάθη, η συγκέντρωση πήγε περίπατο και η Άιντραχτ πυροβολούσε την ασπρόμαυρη εστία.

Όμως η αστοχία των Γερμανών τους κόστισε. Η ανατροπή δεν ήρθε ποτέ, οι Ασπρόμαυροι ισορρόπησαν μετά τις αλλαγές από τον πάγκο και το γκολ ήρθε από πλευράς ΠΑΟΚ.

Μετά από ωραία ομαδική συνεργασία ο Μπράντον Τόμας σούταρε, ο Τραπ έχασε και ο Ζίβκοβιτς πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας για να πάρει το ριμπάουντ και να κάνει το 1-2 στο 73′.

Η Άιντραχτ που τελείωσε το ματς με 10 εξαιτίας της αποβολής του Γιάκιτς στις καθυστερήσεις, πίεσε, έχασε μοναδική ευκαιρία στο 85′ με τον Μαρμούς να στέλνει την μπάλα άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής και είδε τον ΠΑΟΚ να διπλασιάζει τις νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια και να παίρνει την απευθείας πρόκριση στους «16» του Conference League.

ΑΪΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Τούτα, Σμόλτσιτς, Πάτσο, Εμπιμπέ (87′ Φέρι), Λάρσον, Σκίρι (54′ Γιάκιτς) Ενκουνκού, Γκέτσε (74′ Μπούτα), Μαρμούς, Τσαϊμπί,

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (80′ Εκόνγκ), Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Ράφα Σοάρες, Μεϊτέ, Οζντόεφ (80′ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (67′ Κωνσταντέλιας), Τάισον (83′ Ντεσπόντοφ), Σαμάτα (67′ Τόμας)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς