26.1 C
Athens

Πετρούσεφ: Το ρεκόρ καριέρας κόντρα στη Βαλένθια και το περσινό step με τον Ερυθρό Αστέρα

Ο Σέρβος ισχυροποιεί περαιτέρω τη front line του Ολυμπιακού και αρπάζει μια μεγάλη ευκαιρία που του δίνεται σε ένα εξαιρετικό χρονικό σημείο για την καριέρα του

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό με συμβόλαιο τριετούς διάρκειας και οι Ερυθρόλευκοι δυνάμωσαν ακόμα περισσότερο στη front line με έναν διεθνή αθλητή που έχει τεράστιες προοπτικές.

Ο Σέρβος την περασμένη σεζόν στο διάστημα που φόρεσε τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα έδειξε ένα δείγμα των τεράστιων δυνατοτήτων του.

Πέρα από τα δύο εξαιρετικά παιχνίδια που έκανε απέναντι στη νυν ομάδα του εντός κι εκτός έδρας, ο 23χρονος (2,11μ.) ψηλός αναδείχθηκε και MVP της 17ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Στο παιχνίδι του Ερυθρού Αστέρα στη Βαλένθια ο Σέρβος μέτρησε 25 πόντους (ρεκόρ καριέρας) από 7/10 δίποντα και 11/11 βολές (!) ενώ έκανε 2 κλεψίματα και 2 μπλοκ για να συγκεντρώσει 36 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης!

Δείτε εδώ την εμφάνισή του στη νίκη της ομάδας στο στην Ισπανία:

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πετρούσεφ στο ίδιο διάστημα έκανε σπουδαίες εμφανίσεις και απέναντι σε Αρμάνι Μιλάνο, Μονακό, Ζαλγκίρις και Παρτιζάν, κερδίζοντας σταδιακά την εμπιστοσύνη του Ντούσκο Ιβάνοβιτς και κερδίζοντας διαρκώς όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Άλλωστε, δεν προέκυψαν τυχαία οι 10,7 πόντοι κατά μέσο όρο ανά 22:40 συμμετοχής, με τον Ολυμπιακό να αρπάζει την ευκαιρία και να κάνει δικό του ένα μεγάλο ταλέντο που στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα μπορεί να έχει την εξέλιξη που είχε και ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος φρόντισε να του μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τη δουλειά που γίνεται στο ΣΕΦ και την προοπτική που θα βρει μπροστά του.

 

Μπορεί η παραμονή στο NBA να ήταν σύντομη, ωστόσο για τον Πετρούσεφ ανοίγει ένας μεγάλος δρόμος στο Λιμάνι (εκεί όπου βρίσκει τον Νίκολα Μιλουτίνοφ μαζί με τον οποίο είχε εξαιρετική παρουσία στο πρόσφατο Μουντομπάσκετ με τη φιναλίστ εθνική Σερβίας) στην κατά γενική ομολογία καλύτερη φάση της ως τώρα καριέρας του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς