15.9 C
Athens

Σπανούλης για το Προολυμπιακό στο ΣΕΦ: «Να φέρουμε το μπάσκετ στα σπίτια των Ελλήνων, μίλησα με τον Γιάννη»

Ο Βασίλης Σπανούλης λίγο μετά τη λήξη του αγώνα στο ΣΕΦ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και το Περιστέρι, που ολοκληρώθηκε με νίκη ((87-74) υπέρ των Ερυθρολεύκων, αναφέρθηκε στην κλήρωση του Προολυμπιακού τουρνουά ενόψει του ερχόμενου Ιουλίου με την εθνική ομάδα, τονίζοντας ότι δεν έχουν τόση σημασία οι αντίπαλοι όσο η προσπάθεια που θα γίνει για να ξανασμίξουν (μπασκετικά κι όχι μόνο) όλοι οι Έλληνες.

Αυτοί είναι οι αντίπαλοι της εθνικής στο Προολυμπιακό του ΣΕΦ: Ο βατός όμιλος και στο βάθος… Σλοβενία

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην κουβέντα που έκανε με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο από τη στιγμή που έγινε προπονητής της εθνικής, κάνοντας λόγο για ξεκάθαρη πρόθεση του Έλληνα αστέρα των Μπακς να ενισχύσει την προσπάθεια της «γαλανόλευκης».

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το προολυμπιακό: “Δεν ήξερα με ποιος παίζουμε, τώρα το πληροφορούμαι, δεν έχει σημασία με ποιος θα παίξουμε. Ένα παγκόσμιο γεγονός θα γίνει στη χώρα μας, να ξανασμίξουμε οι Έλληνες όλοι μαζί, να να γεμίσει το γήπεδο, να είναι μία γιορτή, να δουλέψουμε σκληρά. Μπράβο στην Ομοσπονδία, ένα μεγάλο γεγονός για την Ελλάδα, αθλητικό και κοινωνικό. Το έζησα το 2008, έζησα μεγάλες στιγμές. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα να φέρουμε το μπάσκετ στα σπίτια των ανθρώπων, να εμπνεύσουμε τα παιδιά, κοινωνικά και αθλητικά”.

Για τον Γιάννη: “Είναι νωρίς, τον μόνο που θέλουμε να είναι υγιείς τα παιδιά. Έχω μιλήσει με τον Γιάννη, μου εξέφρασε πόσο αγαπάει την ομάδα. Θα δούμε πώς θα κυλήσει η χρονιά”.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς